[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mancomunitat Pla de Mallorca - Viquipèdia

Mancomunitat Pla de Mallorca

De Viquipèdia

La Mancomunitat del Pla de Mallorca és una institució formada pels municipis que constitueixen la comarca del Pla de Mallorca: Algaida, Ariany, Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Porreres, Santa Eugènia, Sant Joan de Sineu, Sencelles, Sineu i Vilafranca de Bonany.

Va nèixer al 1982 a iniciativa de la Conselleria d'Indústria i Comerç del Consell General Interinsular, amb l'objectiu de coordinar el tractament de residus sòlids de tots els municipis de la comarca. Amb el temps però, l'entitat va evolucionar i va ampliar els objectius, amb la finalitat de facilitar la gestió dels ajuntaments en certes àrees, i millorar la qualitat de vida dels habitants de la comarca. La Mancomunitat fa possible la implantació d'alguns serveis que de manera individual els pobles que la integren no podien assumir.

Les àrees en què treballa la Mancomunitat són l'educació d'adults, la recollida de residus sòlids, servei de promoció econòmica i laboral, assistència a les persones majors i servei de menjador. També actua en alguns aspectes d'educació i de cultura, medi ambient i serveis socials.

L'actual presidenta és Joana Maria Pascual Sansó, regidora de Ariany per Unió Mallorquina.

[edita] Presidents anteriors

  • Bartomeu Campaner i Ferragut (batle de Llubí pel PP)

[edita] Enllaços externs