[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Leucip - Viquipèdia

Leucip

De Viquipèdia

Leucip (Leucippus, Λεύκιππος) (segle V aC) fou un filòsof grec originari d'Elis o de Milet, o potser d'Abdera. La seva filosofia es contraposa a la de Parmènides i Xenòfanes de Colofó. Fou el fundador de l'atomisme, teoria que constitueix una bona anticipació de la física moderna.

Milet, Abdera i Elis es disputen ser el lloc del seu naixement, la primera sense més motiu que ser el lloc de naixement de molts filòsofs, la segona per ser ciutat de Demòcrit el difusor d ela teoria atomicista, i la tercera perquè fou un suposat seguidor de l'escola eleàtica.). la seva època es força incerta i probablement caldria situar-lo a la primera meitat del segle V aC.

Diògenes Laerci va exposar algunes de les seves doctrines i també parcialment Aristòtil. Afirma que la realitat està formada per petites partícules indivisibles i infinites (àtoms) que es mouen en el no-res (buit). Efectivament, es parla de Leucip com a mestre de Demòcrit, però a penes es tenen dades de la seva vida i obra i, fins i tot, s'ha arribat a dubtar de la seva existència. Encara més: hi ha qui afirma la hipòtesis que Leucip només fou un seudònim de Demòcrit.