[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Lens-Saint-Servais - Viquipèdia

Lens-Saint-Servais

De Viquipèdia

Coordenades: 50° 39′ 49″ N 5° 09′ 21″ E

Antiga casa de la vila i escola municipal de Lens-Saint-Servaisactualment Casa de la flora local
Antiga casa de la vila i escola municipal de Lens-Saint-Servais
actualment Casa de la flora local

Lens-Saint-Servais (en való Sint-Servå-Lin) és una entitat del municipi de Geer, a la província de Lieja de la regió valona de Bèlgica. Fins al 1977 era un municipi independent. Es troba a l'altipla d'Haspengouw, un terra molt ric. El riu Jeker hi neix.

S'han trobat les traces d'un establiment molt important de l'edat del bronze al territori del poble. De l'alta edat mitjana queden el castell i unes masies llargues.

Tot i fer part avui del municipi de Geer, fins a la revolució francesa, el poble era un enclavat brabançó dins del principat de Lieja mentrestant el nucli principal de Geer pertanyia al principat. El capítol de l'església de Sant Servasi a Maastricht hi tenia unes finques, del qual hom troba un esment en una butlla del papa Innocenci II del 31 de març de 1139. El 4 d'agost de 1626, Felip IV de Castella atorgà la senyoria de Lens a un cert Carlo Rolando de Suys, senyor de Grisort, per un preu de 2000 lliures. Després la senyoria va passar a la família De Tornaco fins a la fi de l'antic règim.

Avui com ahir, la principal activitat econòmica del poble queda l'agricultura. La terra rica d'"Haspengouw seca" convé bé per a conrear el blat i les remolatxes. Aquest darreres es tranformen a la sucreria al poble veí de Hollogne-sur-Geer.

[edita] Lloc d'interès

A l'antiga casa de la vila, s'ha obert la Maison de la flore locale (trad.: Casa de la flora local). Hom hi troba una exposició permanent de la flora i de la fauna local, encara massa desconeguda. També s'hi organitzen exposicions temporanis i la venda de productes naturals locals i publicacions sobre la història del municipi.

[edita] Enllaç extern

Horari de la Casa de la flora local (en francès)