[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Latinus - Viquipèdia

Latinus

De Viquipèdia

Segons la mitologia romana, Latinus o Llatí era rei del Latium (actual Laci) durant l'arribada del príncep de Troia Enees a Itàlia.

La tradició més coneguda el fa fill de Faune i la nimfa Marica Laurentia, germà de Lavini i de la princesa Bona Dea, i marit d' Amata amb la que va tenir dos fills; l'hereu morí prematurament i solsament li restà una única filla, Lavínia. Segons L'Eneida de Virgili, Amata pressionava Latinus per casar-la amb el rei dels rútuls, anomenat Turnus, però al rei no li feia gaire gràcia. Pescenni Fest diu que Llatí era el nom amb el que vivia a la Terra el que després fou Júpiter Latiaris; després de la lluita amb Mezenti va desaparèixer per esdevenir Júpiter Latiaris, relació idèntica a la de Ròmul i Quirí.

Quan es presentà Enees al seus dominis, Latinus li donà la mà de la seva filla, provocant la guerra amb Turnus. Després de guanyar la guerra, Lavínia es casà finalment amb Enees (que fundà la ciutat de Lavinium en honor seu) i li donà un fill, Silvius, futur rei d'Alba Longa.

Amb la unió de la seva filla amb Enees, els descendents de Latinus serien Ròmul i Rem, fundadors de Roma

[edita] Referències

[edita] Vegeu també: