[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

La Tordera - Viquipèdia

La Tordera

De Viquipèdia

Aquest article és sobre el riu. Vegeu Tordera pel municipi.
la Tordera

Desembocadura de la Tordera entre Blanes i Malgrat de Mar
Llargada 55 km
Altitud del naixement de 1100 m a 1500 m
Cabal mitjà 5,01 /s
Àrea conca 894,0 km²
Naixement massís del Montseny
Desembocadura Al Mediterrani, entre Blanes i Malgrat de Mar
Territoris de la conca Vallès Oriental, La Selva, i Maresme
Riu - Hidrologia - Rius del món

La Tordera és un riu de Catalunya. Neix al Montseny entre les Agudes i el Matagalls i desemboca al mar Mediterrani formant el delta de la Tordera entre Blanes i Malgrat de Mar.

La Tordera neix a la Font Bona, en el Coll de Sant Marçal al Montseny. Té un recorregut de 65 km i és de règim torrencial. El seu delta té una superfície de 8 km².

La conca de la Tordera i els seus afluents tenen una superfície total de 895 km². Els corrents subterranis són molt més importants que els superficials, especialment a la seva part baixa, i d'ell en treuen l'aigua molts dels pobles propers.

El riu era ja conegut en l'època romana tal com ho testifiquen alguns historiadors com Plini el Vell, Estrabó i Claudi Ptolomeu, malgrat que no coincideixen en el nom, essent potser el més conegut el de Flumen Tarnum. Durant l'època medieval es coneix com Tordaria o Torderia.

[edita] Espais Naturals

[edita] Afluents principals

[edita] Poblacions principals


Unitats hidrològiques de les Conques Internes de Catalunya
Cap de Creus - Madral - Muga - Sirvent - Fluvià - Montgrí-Empúries - Ter - Daró - Cap de Begur-Blanes - Tordera - Maresme - Besòs - Pla de Barcelona - Llobregat - Pla del Llobregat - Garraf - Foix - Calafell-Torredembarra - Gaià - Punta de la Mòra - Francolí - Baix Camp - Riudecanyes - Llaberia-Vandellòs - Calafat-Golf de Sant Jordi - Serra de Montsià

Coordenades: 41° 46′ 39.50″ N 02° 24′ 02.18″ E