[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

La Bauma - Viquipèdia

La Bauma

De Viquipèdia

La carretera BP-1121 al seu pas per la Bauma
La carretera BP-1121 al seu pas per la Bauma

La Bauma, també conegut com la Bauma de Castellbell, és una antiga colònia industrial fundada a la segona meitat del segle XIX dins del terme de Castellbell i el Vilar (Bages), a l'esquerra del riu Llobregat. És situada a 210 m d'altitud, en un extrem del congost de la Bauma, que forma un pronunciat meandre en el riu, a 1 km aigua avall del Borràs.

Està comunicada amb el Borràs i amb Monistrol de Montserrat per la carretera local BP-1121, amb Terrassa per la C-58 (prop de la localitat hi ha el túnel de la Bauma) i amb Vacarisses per la BV-1212.

Amb 368 habitants censats el 2006, era el segon nucli més poblat del municipi després del Borràs. Juntament amb el Borràs i el Burés, celebra la festa major el 15 d'agost.

La colònia de la Bauma és la més antiga del municipi i fou fundada per Bartomeu Puiggròs el 1860.

Església de la Sagrada Família
Església de la Sagrada Família

A la Bauma hi ha un centre cívic i hi destaca sobretot l'església, dedicada a la Sagrada Família, obra de 1905-1908 de l'arquitecte modernista Alexandre Soler i March, que es va veure afectada per la riuada que va patir la Bauma el 20 de setembre de 1971. D'aquest mateix arquitecte i del mateix estil és també la casa de la família Vial, a l'altra banda del riu, al costat del polígon industrial.

Adjacents a la Bauma, vora les carreteres C-58 i BV-1212, hi ha les urbanitzacions del Prat, el Mas Astarròs i el Gall Pigat.