[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Línia evolutiva de Squirtle - Viquipèdia

Línia evolutiva de Squirtle

De Viquipèdia

Aquesta línia evolutiva de Pokémon inclou Squirtle, Wartortle i Blastoise.

Taula de continguts

[edita] Squirtle

{{{name}}}
Imatge:Squirtle.png

Pokédex
Charizard - Squirtle (#007) - Wartortle

General
Nom japonès ゼニガメ Zenigame
Etapa Bàsic
Evoluciona de Cap
Evoluciona en Wartortle
Generació Primera
Biologia
Espècie Petita tortuga
Tipus 1 Aigua
Tipus 2 {{{tipus2}}}
Alçada 0,51 m
Pes kg
Color Blau

Squirtle és un personatge fictici de Pokémon. A Pokémon Blau i Pokémon Vermell, és un dels tres Pokémon inicials que el jugador pot triar per començar la seva aventura.

El nom Squirtle és una mescla dels mots anglesos "squirt" (disparar aigua) i "turtle" (tortuga).

[edita] Morfologia

Quan acaba de nèixer, Squirtle no té closca, i se li pot veure el llarg coll, donant-li un aspecte bastant estrany. Poc després del naixement, la seva esquena s'infla i s'endureix convertint-se en una closca resistent. Quan se sent amenaçat, es refugia dins la closca i dispara aigua amb potència per la boca, per atacar el seu rival o només per intimidar-lo. La closca de Squirtle no té una funció només defensiva; la seva forma arrodonida i els solcs a la seva superfície l'ajuden a minimitzar la resistència de l'aigua al seu pas, permetent-li nedar a alta velocitat. Quan caça, també dispara aigua amb força contra la seva presa.

[edita] Als videojocs

A Pokémon Vermell i Blau, Squirtle és un dels Pokémon inicials, juntament amb Bulbasaur i Charmander. Aquest és també el cas als seus remakes Pokémon VerdFulla i Pokémon VermellFoc. A Pokémon Groc, Squirtle no és un dels inicials, però el jugador el rep més endavant.

Squirtle és un Pokémon molt útil contra el primer Líder de Gimnàs, Brock, que utilitza Pokémon de tipus Roca com són Geodude i Onix, i contra els quals un Pokémon aquàtic com Squirtle té un enorme avantatge. Tanmateix, Squirtle és molt més conegut per ser la forma bàsica de Blastoise, un Pokémon aquàtic formidable i que probablement destacaria més si no fos per la gran quantitat de Pokémon de tipus Aigua que hi ha en el joc.

Squirtle apareix també al videojoc Pokémon Snap, on se'l pot fotografiar a la zona de vall. També fa una aparició al joc Pokémon Channel, en el qual és l'encarregat del sistema de compres.

[edita] A l'anime

Durant un temps, Ash Ketchum tingué un Squirtle al seu equip. Abandonat per un altre entrenador, s'havia ajuntat amb quatre Squirtle més per formar un grup criminal anomenat l'Esquadró Squirtle, rompent amb la imatge "mona" que molta gent tenia d'aquest Pokémon. Tanmateix, l'Esquadró Squirtle era més aviat inofensiu, ja que en lloc de fer mal a la gent només gastaven bromes. Quan l'Esquadró Squirtle salvà un poble proper d'un incendi forestal, esdevingueren els Pokémon bombers del poble. Però el líder de l'Esquadró es va unir amb Ash. Squirtle va acompanyar Ash durant el seu viatge per Kanto, les Orange Islands i Johto abans de tornar amb l'Esquadró Squirtle, el rendiment apagafocs del qual havia baixat molt després de la marxa del seu líder.

[edita] Wartortle

{{{name}}}
Imatge:Wartortle.png

Pokédex
Squirtle - Wartortle (#008) - Blastoise

General
Nom japonès 'カメール Kamēri
Etapa Etapa 1
Evoluciona de Squirtle
Evoluciona en Blastoise
Generació Primera
Biologia
Espècie Tortuga
Tipus 1 Aigua
Tipus 2 {{{tipus2}}}
Alçada 0,99 m
Pes 22,5 kg
Color Blau

Wartortle és un personatge fictici de Pokémon. Wartortle és més agressiu que la seva forma bàsica, Squirtle; s'amaga a l'aigua per caçar les preses desprevingudes, i utilitza les seves orelles peludes per canviar de direcció quan neda.

El nom Wartortle és una mescla dels mots anglesos "war" (guerra) i "turtle" (tortuga).

[edita] Morfologia

La seva cua és gran i està coberta d'un pèl dens. La cua es torna d'un color més profund a mesura que Wartortle envelleix. Les esgarrapades a la seva closca són la prova de la robustesa d'aquest Pokémon en batalla. Sovint s'amaga dins l'aigua per caçar preses desprevingudes, movent les orelles per mantenir l'equilibri. Els Wartortle són un símbol d'edat, ja que com més algues hi ha a la closca d'un Wartortle, més vell és.

[edita] Als videojocs

L'única manera d'aconseguir un Wartortle passa per evolucionar un Squirtle. Per tant, la disponibilitat d'un Squirtle dictamina la disponibilitat d'un Wartortle. A Pokémon Vermell i Blau, Squirtle és un dels Pokémon inicials, i també ho és a Pokémon VermellFoc i VerdFulla. A Pokémon Groc, Squirtle no es pot aconseguir d'inici, però el jugador el rep durant el joc. Aquest Squirtle pot evolucionar en Wartortle.

Una de les curiositats sobre la presentació de Wartortle en els videojocs és que en Pokémon Robí i Safir i Pokémon Maragda, la seva pell apareix de color lila, mentre que als jocs de la primera generació, era blava. Al marxandatge i a l'anime, la pell continua essent blava.

[edita] A l'anime

La vasta majoria de les vegades que Wartortle apareix en l'anime Pokémon, ho fa com a membre d'un equip de bombers. En un dels capítols, el Squirtle d'Ash Ketchum ajuda un escuadró de bombers composat per Wartortle i Blastoise a apagar el foc d'un edifici i salvar la gent que hi és dins.

També apareix en el capítol Beach Blank-Out Blastoise, on un grup de Squirtle i Wartortle intenten despertar un Blastoise misteriosament adormit.

[edita] Blastoise

{{{name}}}
Imatge:Blastoise.png

Pokédex
Wartortle - Blastoise (#009) - Caterpie

General
Nom japonès 'カメックス Kamekkusu
Etapa Etapa 2
Evoluciona de Wartortle
Evoluciona en Cap
Generació Primera
Biologia
Espècie Mol·lusc
Tipus 1 Aigua
Tipus 2 {{{tipus2}}}
Alçada 1,60 m
Pes 85,05 kg
Color Blau

Blastoise és un personatge fictici de Pokémon. És un dels Pokémon amb aspecte més ferotge i potent i, especialment després de la seva aparició a l'anime, això fa que sigui un Pokémon molt popular entre els entrenadors Pokémon.

El nom Blastoise és una mescla dels mots anglesos "blast" (rebentar) i "tortoise" (tortuga).

[edita] Morfologia

Blastoise posseeix uns canons que s'estenen des de la part superior de la seva closca; els utilitza per disparar trombes d'aigua contra els enemics, amb una potència suficient per foradar parets de formigó o acer reforçat. Ha estat descrit com un Pokémon brutal. Sembla una tortuga gegant blava barrejada amb un tanc de guerra. L'enorme closca de la seva esquena no només té usos defensius amb tècniques aquàtiques com la "Hidro Bomba"; també li serveix per defensar-se quan s'hi refugia. Té l'aspecte d'un Squirtle molt gran i pesant (és 3 vegades més alt que Squirtle i pesa unes nou vegades i mitja més).

[edita] Als videojocs

A Pokémon Vermell, Blau i Groc, i a Pokémon Or, Plata i Cristall, es pot obtenir un Blastoise evolucionant un Wartortle. A les edicions Pokémon Safir i Rubí, no es pot tenir un Blastoise, sinó que s'ha d'aconseguir intercanviant-lo amb una edició de la sèrie Pokémon VerdFulla i VermellFoc.

Blastoise té característiques de Pokémon "escut" o "esponja", quan se l'usa en una batalla. Pot aprendre molts atacs tals com Badall, Confusió, Boira, Mantell Espill, Contraatac, Boirassa, Moviment Sísmic o Gir Ràpid, tots atacs molt adequats per als "escuts" o "esponges". Sovint es considera Blastoise com el Pokémon de tipus aigua definitiu.

[edita] A l'anime

La primera aparició de Blastoise és al capítol Island of the Giant Pokémon, tot i que més tard es revel·la que només és un robot. Per tant, el primer Blastoise autèntic es veu a Beach Blank-Out Blastoise, on un Blastoise que governava un grup de Squirtle i Wartortle queda adormit misteriosament, i Ash ha d'esbrinar per què.

Blastoise apareix com el primer Pokémon de Gary Oak (en el sentit que li fou donat quan encara era un Squirtle, com a Pokémon inicial) durant els campionats de Johto.

Sissy, un dels Líders de Gimnàs de les Orange Islands, té un Blastoise, i també la mare de Brock, que convertí el Gimnàs de Pewter City en un Gimnàs d'aigua fins que Brock el tornà a la normalitat.

[edita] Enllaços externs