[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Raichu - Viquipèdia

Raichu

De Viquipèdia

{{{name}}}
Imatge:Raichu.png

Pokédex
Pikachu - Raichu (#26) - Sandshrew

General
Nom japonès ライチュウ Raichu
Etapa Etapa 1
Evoluciona de Pikachu
Evoluciona en Cap
Generació {{{generació}}}
Biologia
Espècie Ratolí
Tipus 1 Elèctric
Tipus 2 {{{tipus2}}}
Alçada 0,8 m
Pes 30 kg
Color Groc

Raichu és un personatge fictici de Pokémon. És especialment famós per ser la forma evolucionada de Pikachu, el Pokémon més cèlebre.

El nom Raichu és una mescla dels mots japonesos "雷" rai (tro) i "ちゅうちゅう" chuchu (l'onomatopeia que representa el so d'un ratolí).

Taula de continguts

[edita] Morfologia

Raichu és una mena de ratolí groguenc amb una llarga cua en forma de llampec. Tot i que habitualment és bípede, pot córrer ràpidament a quatre potes. Té dues línies marrones a l'esquena. Genera energia elèctrica per mitjà de les seves galtes.

La seva cua serveix com a presa de terra per no ferir-se amb la seva pròpia electricitat. Si, malgrat la cua, s'acumula molta electricitat dins el seu cos, Raichu brilla a l'obscuritat. Si, en canvi, Raichu s'està quedant sense energia, és capaç d'utilitzar la seva cua per a capturar energia de l'atmosfera. Un Raichu carregat al màxim pot llançar descàrregues de fins a 100.000 volts.

[edita] Als videojocs

Raichu no és un Pokémon fàcil de trobar. A Pokémon Blau se'l pot trobar a la Power Plant i a la Cerulean Cave, mentre que a Pokémon Vermell només se'l pot capturar a la Cerulean Cave. A la resta de jocs, és impossible trobar un Raichu salvatge; és necessari intercanviar-lo amb algú altre o fer evolucionar un Pikachu amb una Thunderstone.

Les seves estadístiques ofensives són bones i també ho és la seva velocitat. El seu repertori d'atacs, tanmateix, és bastant limitat, per la qual cosa Raichu sol ser utilitzat com a un atacant elèctric - alguns atacs seus com Thunderbolt o Thunder poden causar enormes quantitats de danys. Depenent de quin Pikachu hagi evolucionat, és possible que Raichu pugui conèixer l'atac de tipus aigua Surf. Altrament, Raichu és un Pokémon feble contra els Pokémon resistents a l'electricitat i contra els Pokémon amb una defensa especial bastant alta.

[edita] A l'anime

L'aparició més destacada de Raichu a l'anime Pokémon és com a Pokémon principal del Líder de Gimnàs Lt. Surge, de Vermillion City. Tant en Surge com el seu Raichu són molt arrogants, i aconsegueixen derrotar fàcilment Ash Ketchum i el seu Pikachu. Tanmateix, Ash torna a reptar el Lt. Surge i aquesta vegada el derrota amb una gran estratègia basada en la velocitat superior de Pikachu.

Al curtmetratge Pikachu's Vacation, Raichu és un dels quatre Pokémon (juntament amb Marill, Cubone i Snubbull) que busquen problemes amb el Pikachu d'Ash.

A l'episodi Lights, Camera, Quacktion!, una noia que es diu Katrina fa servir el seu Raichu en una pel·lícula titulada "Pokémon in Love".

[edita] Enllaços externs