[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Lázaro Muñoz - Viquipèdia

Lázaro Muñoz

De Viquipèdia

Lázaro Muñoz (Albacete, 5 de gener de 1975) és, entre altres coses, un dels referents de la cultura del manga i l'anime a Espanya i gran part de Llatinoamèrica.

Va iniciar la seva "carrera" (en realitat mai no va ser més que un hobby) en el món del manganime el 1992, amb el fanzine Manganime, encara que molt prest, a principis de 1993, va editar el seu propi fanzine, Minami, gràcies al qual es va donar a conèixer entre els que llavors eren els principals integrants d'aquest món. Tot això el va empènyer a començar a escriure en moltes de les revistes professionals que varen néixer a mitjans dels anys 90, destacant sens dubte la seva columna d'opinió en la revista Neko.

No obstant, el punt d'inflexió en la seva carrera va arribar amb la seva participació en la revista Dokan, ja que l'editorial li donaria la oportunitat a finals del 1998 de dirigir la seva pròpia publicació professional. D'aquesta manera, en el Nadal del 1998, Minami va renéixer, aquesta vegada com a revista, publicació que avui dia ha obtingut el rècord de vendes i de longevitat en Espanya [cal citació].

A més del seu càrrec de director i dels seus controvertits articles d'opinió, Lázaro Muñoz ha coŀlaborat amb diverses editorials, distribuïdores i canals de televisió, com a consultor o directament realitzant tasques editorials. És especialment destacable el seu paper en els events manga, ja que va ocupar el càrrec de presentador i mestre de cerimònies en els concursos dels principals events d'Espanya, com per exemple el Saló del Manga de Barcelona o els ExpoManga i els ExpoCòmic de Madrid (participant també en moltes ocasions el l'organització dels esmentats). La seva particular faceta va arribar fins a tal punt, que fins i tot per a la peŀlícula La máquina de bailar, de Santiago Segura, l'equip creatiu es va posar en contacte amb ell per a interpretar-se a si mateix com presentador del Saló del Manga de Barcelona.

També cal mencionar la seva activa participació en diversos fòrums d’Internet, on en ocasions es va comportar com un troll.

Entre altres coses, Lázaro Muñoz va realitzar el guió del còmic Video Guarra Ai, editat per Ares Editorial i dibuixat per Ismael Álvarez. Va ser un dels principals responsables de la creació del grup Charm, de l'edició del disc “Vitek Anime Music Experience”, a més de ser un dels productors del grup Gothic Dolls. Va escriure el pròleg del llibre La Biblia de Dragon Ball, de Vicente Ramírez, publicat per l'editorial Dolmen (amb qui actualment està treballant en l'edició d'un llibre sobre Saint Seiya (Los Caballeros del Zodiaco).

Altres curiositats de les seves activitats en el món del manganime són el doblatge que va fer d'un dels estudiants de la peŀlícula Marmalade Boy (La Familia Crece) i la seva participació en una de les cançons del primer disc de Charm, Konnichiwa.

Actualment es troba semi-retirat del món del manga i de l'anime, dedicant-se quasi exclusivament a la seva família i al seu treball com a professor de biologia.