[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Kill Bill - Viquipèdia

Kill Bill

De Viquipèdia

Kill Bill Vol.1
Kill Bill Vol.1
Valoració imdb:8.2/10 stars

Fitxa tècnica
Direcció Quentin Tarantino

Producció Lawrence Bender

Guió Quentin Tarantino
Uma Thurman

Música RZA

So Bob Beher
John Bires

Fotografia Robert Richardson

Muntatge Sally Menke

Vestuari Kumiko Ogawa
Catherine Marie Thomas

Efectes especials Jason Gustafson

Repartiment Uma Thurman
David Carradine
Lucy Liu
Daryl Hannah
Vivica Fox
Michael Madsen
Chiaki Kuriyama

Dades i xifres
Països Estats Units
Any 2003
Gènere Acció Drama, Thriller, crime
Duració 111 min.
Idioma Anglès
Japonés
Francès

Companyies
Distribució Miramax Films
Pressupost 55 mil·lions de Dòlars

Fitxa a IMDb
Kill Bill Vol.2
Kill Bill Vol.2
Valoració imdb:8.1/10 stars

Fitxa tècnica
Direcció Quentin Tarantino

Producció Lawrence Bender

Guió Quentin Tarantino
Uma Thurman

Música Robert Rodriguez

So Bob Beher
John Bires

Fotografia Robert Richardson

Muntatge Sally Menke

Vestuari Kumiko Ogawa
Catherine Marie Thomas

Efectes especials Jason Gustafson

Repartiment Uma Thurman
David Carradine
Gordon Liu
Daryl Hannah
Michael Madsen
Michael Parks

Dades i xifres
Països Estats Units
Any 2004
Gènere Acció Drama, Thriller, crime
Duració 136 min.
Idioma Anglès
Cantonés
Mandarí
Castellà

Companyies
Distribució Miramax Films
Pressupost 30 mil·lions de Dòlars

Fitxa a IMDb

Kill Bill (Matar en Bill) és la quarta pel·lícula escrita i dirigida per Quentin Tarantino. Uma Thurman actua en el paper de Beatrix Kiddo, un personatge conegut durant el film simplement com "la núvia", qui decideix prendre venjança sobre "Bill" (David Carradine) i la seva esquadra després que aquests la intentessin matar. Altres membres del repartiment inclouen a Vivica A. Fox, Lucy Liu, Michael Madsen, Sonny Chiba i Daryl Hannah. A causa de la durada de tres hores de la pel·lícula, es va decidir durant la producció separar la pel·lícula en dues parts, anomenades "Kill Bill Vol. 1" i "Kill Bill Vol. 2", i estrenades a l'octubre del 2003 i febrer de 2004 respectivament.

Les crítiques van ser positives en la seva majoria, amb alguns crítics arribant fins i tot a classificar-la d'obra mestra del cinema. Uns altres, no obstant això, consideren que l'homenatge al cinema asiàtic que representa va ser sobre indulgent. Alguns crítics més conservadors van criticar la seva violència exagerada.

La pel·lícula comença amb una dedicatòria al director japonès Kinji Fukasaku. Una edició diferent de la pel·lícula va ser llançada específicament per al Japó, i va ser estrenada diverses setmanes més tard. Mentre que la versió nord-americana mostra un segment notablement violent (la batalla contra els sequaços d'O-Ren ishii) en blanc i negre, la versió japonesa la mostra totalment en color. El rodatge del film va durar 8 mesos i moltes de les seves escenes van ser filmades al Japó. Miramax fou la distribuïdora als Estats Units.

Com en altres pel·lícules de Tarantino, les escenes de la pel·lícula són mostrades completament fora d'ordre, avançant i retrocedint en el temps abruptament en repetides ocasions.

Es pot considerar a aquesta pel·lícula, pel caràcter antiheroic dels seus protagonistes i el poc convencional tracte de moltes situacions típiques del gènere d'acció, que es barreja amb les grans fetes de la lluita del personatge principal, dintre del gènere del realisme èpic.

Taula de continguts

[edita] El títol

Kill Bill pot interpretar-se com un joc de paraules bilingüe. En anglès significa literalment "Matar a Bill", però "Bill" també vol dir "factura", així que el títol es pot traduir com "Pagant Deutes".

Per altra banda, en japonès no es distingeix la l de la r, i el títol es llegeix "キル・ビル" (Kiru Biru). El verb kiru (切る) significa "tallar" o "llescar", com amb una katana.

[edita] Trama

[edita] Volum 1

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

La núvia (també coneguda com Black Mamba (Mamba negre), interpretada per Uma Thurman) és una ex integrant de "The Deadly Viper Assasination Squad" (l'esquadró assassí de les Víbores mortíferes). Ella intenta retirar-se, però, estant embarassada de diversos mesos, és atacada en el dia de les seves noces pel grup. Tots els presents en les noces són assassinats i ella rep un tir que la deixa greument ferida. Durant el seu perllongat estat de coma, Bill envia a Elle Driver (Daryl Hannah) per a eliminar-la, però després Bill es penedeix i decideix deixar-la viure fins al dia que desperti.

Quatre anys més tard la núvia desperta, sense el seu fill, davant la presència d'un home que es disposa a violar-la; mentre ella es trobava en coma. Buck, un empleat de l'hospital, arreglava sessions de prostitució amb el seu cos. Després de venjar-se dels seus violadors s'apropia de la camioneta de Buck i comença la seva aventura per a venjar-se dels seus antics socis.

Viatja primer a Okinawa, Japó, on sol·licita al gran mestre Hattori Hanzo una katana amb la qual complir amb la seva venjança. Hattori Hanzo va ser mestre de Bill, i sentint una profunda obligació per haver-lo entrenat, accepta fer-li la katana. Ja preparada es desplaça a Tòquio, on no perd temps per a localitzar a O-Ren Ishii (Lucy Liu), una japonesa mestissa (amb sang nord-americana) deixada òrfena pels yakuza, i els seus guardaespatlles, els "88 Maníacs" (encara que en realitat eren uns 20, el del 8 va per l'antifaç que tots duen lloc). La núvia mata als 88 Maníacs i altres sequaços d'O-Ren dintre d'un restaurant i després persegueix a O-Ren fins a un pati nevat, on tenen un duel de katanes, resultant en la mort d'O-Ren shii. Després, aconsegueix informació sobre Bill i els seus altres socis torturant i mutilant a Sofie Fatale, una de les amants de Bill i advocada d'O-Ren.

En el seu viatge de tornada als Estats Units, la núvia confecciona una "llista de mort" i després, una vegada de tornada en el seu país mata a Vernita Green, la segona en la llista.

Al final ens vam assabentar que algú més va sobreviure a les noces... La filla de "La Núvia".

[edita] Volum 2

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

Amb aquest increïble lliurament, l'escriptor i director Quentin Tarantino posa punt i final a la croada de venjança començada per la Núvia (Uma Thurman) en Kill Bill Vol. 1. Després d'haver eliminat a dues dels seus enemics en la primera part, a la Núvia només li queden dos noms a la seva "Llista d'extermini": Budd (Michael Madsen) i Elle Driver (Daryl Hannah). Una vegada aniquilats aquests podrà arribar a el seu últim objectiu... matar a Bill (David Carradine), el seu antic cap i l'home que va ordenar la seva execució.

Al DVD del film, es deixa la interrogant oberta si efectivament Elle Driver mor, ja que en els crèdits dels personatges i els seus intèrprets, es ratllen els noms dels quals van morir a les mans de la Núvia; no obstant això, quan apareix el nom de Daryl Hanna (Doble Elle), apareix un signe de interrogació.

[edita] Enllaços externs

Pel·lícules de Quentin Tarantino
Director i guionista
Reservoir Dogs • Pulp Fiction • Four Rooms • Jackie Brown • Kill Bill • Sin City • Grindhouse: Death Proof • Inglorious Bastards (properament)  • Come Drink with Me (properament)
Guionista
True Romance • Natural Born Killers • From Dusk Till Dawn