[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Miramax Films - Viquipèdia

Miramax Films

De Viquipèdia

Miramax és una empresa dedicada a la producció i distribució de pel·lícules amb seu a Nova York, Estats Units.

[edita] Història

Va Ser fundada pels germans Harvey i Bob Weinstein el 1979. Va Ser batejada arran de la combinació dels noms dels seus pares, Max i Miriam.

En els seus començaments l'empresa va estar dirigida a la distriució de pel·lícules independents.

Al principi es va encarregar de distribuir pel·lícules europees, fins que el 1989 va començar a produir pel·lícules, assolint molt èxit amb Quentin Tarantino.

La primera estrena de Miramax va ser la pel·lícula sobre el recital dels Monty Python, “The Secret Policeman´s Other Ball” (1982), a la qual va seguir “Erendira” (1983), la pel·lícula de Bille August “Twist and Shout” (1984), “I Heard the Mermaids Singing” (He escoltat cantar a les sirenes) (1987), “Working Girls” (Noies de Nova York) (1987) i “Ària” (1987).

El seu primer gran èxit va ser el documental de Errol Morris sobre un crim real, “The Thin Blue Line” (1988), que de fet va assolir que es reobrís el cas. L'empresa va adquirir un nombre de pel·lícules les quals van ser extraordinàriament reeixides comercialment i es va transformar en una de les empreses capdavanteres de la revolució del cinema independent de la dècada de anys 1990.


El 1993 va ser adquirida per 70 milions de dòlars per Disney.


[edita] Enllaços externs

Web Oficial