[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Kàlimnos - Viquipèdia

Kàlimnos

De Viquipèdia

Pòthia
Pòthia

Kàlimnos o Kálimnos és una illa grega de la mar Egea al nord-oest de Rodes. Té una població prop dels 20.000 habitants, amb una densitat de 156 h/km². La superfície és de 111 km² i la línia de costa és de 96 km. La capital és Pòthia (Kálimnos) i les ciutats principals són Vathi, Mirties, Massouri, Empòrio (Emborios), Arginonta, Skàlia i Chorios. Les illes més properes són Psérimos i Telendros.

Antigament formava amb les illes de Leros, Télendos, Hypseremos i Plate un grup que Homer esmenta com Calydnes. A les monedes el seu nom apareix com Kalumna (en llatí Calymna).

Fou poblada per caris i més tard colonitzada per tessalis, eolis i doris sota líders heracleides. També va rebre una colònia d'Argos. En temps de la invasió persa de Grècia l’illa estava sotmesa a Artemísia d'Halicarnàs juntament amb Kos (Cos) i Nísiros.

És una illa de les dotze grans del grup del Dodecanès. Els seus productes tradicionals son el vi, l’oli i la mel.

S’han trobat les restes d’una antiga ciutat a l'oest de l’illa, a la actual Linària, però cap inscripció permet d’identificar-la. A la ciutat hi havia un temple d'Apol·lo (Apol·lo Calydenus) que més tard fou un església. Hi havia alguns altres llocs poblats dels que queden petites ruïnes.

 
Illes del Dodecanès

Agathónisi · Astakida · Astipàlea · Fourni · Icària · Kàlimnos · Kàrpathos · Kasos · Kastelórizo · Khalki · Kínaros · Kos · Leros · Levitha · Lipsí · Nísiros · Ofidoussa · Patmos · Rodes · Samos · Saria · Simi · Sirna · Tilos · Zaforà