[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Sanvenancio Merino - Viquipèdia

Josep Sanvenancio Merino

De Viquipèdia

Josep Sanvenancio Merino (Riola 1942) va marcar època en la història de la pilota valenciana, i de l'Escala i corda en particular, sota el malnom d'Eusebio.

Començà a jugar al raspall al seu poble, Riola (Ribera Baixa), on l'afició l'anomenava com el seu pare, Eusebiet. Als disset anys entrà al camp professional. El 1960 debutà al Trinquet de Pelayo (València), però no fou fins 4 anys més tard en què anuncià fins on podia apuntar, després d'una ajustada victòria al trinquet El Zurdo de Gandia contra Rovellet.

Durant la dècada dels seixanta, les partides d'Eusebio contra Rovellet ompliren els trinquets valencians de gom a gom. Amb la retirada de Rovellet, Eusebio restà com a primera figura fins a l'aparició del Genovés I.

Eusebio ha estat potser l’ escalater més elegant jugant "de butxaca" i ha tingut un dels daus més ben fets que es recorden. Es va arribar, fins i tot, al punt de prohibir-li (com a Quart) llençar la pilota a la galeria des del dau. Es va retirar el 1991 entre l'afecte de tota l'afició i amb el seu posat de jugador calculador i estilista intacte.

[edita] Palmarés