[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Mestres i Cabanes - Viquipèdia

Josep Mestres i Cabanes

De Viquipèdia

Josep Mestres i Cabanes (Manresa, Bages, 1898 - Barcelona, 1990) fou un pintor i escenògraf català.

Catedràtic de Perspectiva a l'Escola Superior Sant Jordi a Barcelona. Començà els seus estudis a l'Escola d'Arts i Oficis de Manresa.

Va pintar les catedrals de Lleó, Toledo, Burgos, Santiago de Compostela i Barcelona, a més de la Seu de Manresa i les de Sant Marc de Venècia, San Isidoro de León i San Nicolàs de Bari. Altres esglésies i ermites que havia pintat són: el Vinyet de Sitges, monestir de Ripoll, el monestir de Poblet, Sant Pau del Camp a Barcelona, monestir de Montserrat, la Cartoixa de Miraflores i el Reial monestir de Las Huelgas, a Burgos. També pintà paisatges d’Olot, Pedraforca, Sant Quirze de Safaja, Llafranc, Begur, Aiguablava, El Golfet, Sitges, Morella, Manresa, Salellas, Frías, Sant Benet de Bages, Ripoll, Rupit, Picos de Europa, Moià, Banyoles, Covadonga i Santa Maria de l’Estany.

Part de la seva obra es troba a Mèxic, Nova York, Buenos Aires i Canadà, a museus de Barcelona i Manresa. Feu nombrosos decorats per òperes famoses al Liceu de Barcelona. Medalles de plata de l'Excma. Diputació de Barcelona i de la ciutat de Manresa.

[edita] Obra

  • El retaule Sant Antoni Mª Claret (Seu de Manresa)
  • Retaule Sagrada Família (Saló del Consell de la Caixa d'Estalvis de Manresa)

[edita] Referències