[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Maria de Casacuberta i Roger - Viquipèdia

Josep Maria de Casacuberta i Roger

De Viquipèdia

Josep Maria de Casacuberta i Roger ( Barcelona 1897 - íd. 1985 ) fou un filòleg i editor català.

[edita] Biografia

Va néixer el 1897 a la ciutat de Barcelona. Va estudiar dret i filosofia i lletres a la Universitat de Barcelona, especialitzant-se posteriorment en la literatura catalana.

Membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i de l'Institut d'Estudis Catalans, l'any 1981 fou guardonat amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes concedit per Òmnium Cultural i amb la Creu de Sant Jordi concedida per la Generalitat de Catalunya.

[edita] Obra literària

L'any 1922 va esdevenir director de l'Oficina de Toponímia i Onomàstica de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, càrrec que ocupà fins el 1925. En col·laboració amb Joan Coromines va realitzar diversos estudis sobre el Català nord-occidental, centrant-se especialment en el ribagorçà, el pallarès i el parlar fragatí, i de forma individual realitzà valuoses investigacions sobre la Renaixença.

Com a editor l'any 1924 fundà l'Editorial Barcino, amb la qual va publicar "Lo somni", de Bernat Metge, inciant així la col·lecció "Els Nostres Clàssics", col·lecció especialitzada en textos medievals.

[edita] Enllaços externs