[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

José Pedro Pérez-Llorca Rodrigo - Viquipèdia

José Pedro Pérez-Llorca Rodrigo

De Viquipèdia

José Pedro Pérez-Llorca
Ministre d'Afers Exteriors
Al càrrec
9 de setembre de 1980 – 2 de desembre de 1982
Precedit per Marcelino Oreja Aguirre
Succeït per Fernando Morán López
Ministre d'Administració Territorial
Al càrrec
3 de maig de 1980 – 9 de setembre de 1980
Precedit per Antonio Fontán Pérez
Succeït per Rodolfo Martín Villa
Ministre de la Presidència
Al càrrec
6 d'abril de 1979 – 3 de maig de 1980
Precedit per José Manuel Otero Novas
Succeït per Rafael Arias Salgado
Naixement 30 de novembre de 1940
Cadis (Andalusia)
Partit polític UCD

José Pedro Pérez-Llorca Rodrigo ( Cadis, Andalusia 1940 ) és un polític, diplomàtic i advocat espanyol, un dels set Pares de l'actual Constitució espanyola i figura fonamental en la Transició espanyola.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Va néixer el 30 de novembre de 1940 a la ciutat de Cadis. De ben petit es traslladà a Madrid amb la seva família, ciutat on va estudiar dret a la Universitat Complutense, especialitzant-se en dret mercantil i dret internacional. Va complementar els seus estudis en les Universitats de Friburg, Munic i la London School of Economics and Political Science, cosa que li va permetre ingressar en la carrera diplomàtica i, més tard, accedir per oposició a les Corts Generals com a lletrat.

[edita] Activitat diplomàtica

Com a diplomàtic va treballar a la Sotssecretaria de Política Exterior del Ministeri d'Afers Exteriors, assistint a nombroses sessions de l'Assemblea General de l'ONU i a reunions d'altres organismes internacionals.

Interessat en la docència, fou nomenat professor de Dret Constitucional a l'Escola Diplomàtica de Madrid i la Universitat Complutense.

[edita] Activitat política

Membre de la Unió del Centre Democràtic (UCD), en les eleccions generals espanyoles de 1977 aconseguí l'acta de diputat al Congrés per la circumscripció de Madrid, escó que repetí en les eleccions generals de 1979. En la formació de govern Adolfo Suárez el va nomenar successivament Ministre de la Presidència, Ministre d'Administració Territorial el 1980 i, aquest mateix any, en una nova remodelació del govern, Ministre d'Afers Exteriors, càrrec que va ocupar també després del fallit Cop d'estat del 23 de febrer amb el govern de Leopoldo Calvo-Sotelo i fins a les eleccions generals espanyoles de 1982.

L'any 1977 fou un dels escollits per per participar en la redacció de l'avantprojecte que cristal·litzaria amb la redacció de Constitució espanyola de 1978, motiu pel qual és conegut com un dels Pares de la Constitució.

L'ensorrament de la UCD el va dur a abandonar l'activitat política, dedicant-se a exercir l'advocacia així com a participar en diverses empreses nacionals i internacionals com a soci, accionista o conseller (Kuwait Petroleum, Iberia, Loewe), compaginant aquesta activitat amb la de professor de Dret constitucional a la Universitat Complutense. Així mateix a finals de la dècada del 1980 participà activament en la fundació del Partit Popular, esdevenint Secretari General de Coordinació.

[edita] Enllaços externs


Precedit per:
José Manuel Otero Novas
Ministre de la Presidència
19791980
Succeït per:
Rafael Arias Salgado Montalvo
Precedit per:
Antonio Fontán Pérez
Ministre d'Administració Territorial
19801981
Succeït per:
Rodolfo Martín Villa
Precedit per:
Marcelino Oreja Aguirre
Ministre d'Afers Exteriors
19801982
Succeït per:
Fernando Morán López