[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jordi Balló i Fantova - Viquipèdia

Jordi Balló i Fantova

De Viquipèdia

Jordi Balló i Fantova ( Figueres, Alt Empordà 1954 ) és un professor universitari i actual director d'exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Taula de continguts

[edita] Biografia

Va néixer el 1954 a la ciutat de Figueres, població situada a la comarca de l'Alt Empordà. Va estudiar història de l'art a la Universitat de Barcelona, especialitzant-se posteriorment en cinema.

Director de l'Oficina Catalana de Cinema i director artístic del Festival de Cinema de Barcelona, també és el director d'exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). L'any 2005 fou guardonat amb el Premi Nacional de Cinema, concedit per la Generalitat de Catalunya, en reconeixement a la seva tasca de difusió del gènere documental.

[edita] Activitat cinematogràfica

Actualment és professor dels estudis de comunicació audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), sent el director i impulsor del Màster en Documental de Creació des del curs acadèmic 1998-1999. Aquests estudis tenen per objectiu formar realitzadors i productors del documental. Entre les obres més reconegudes vinculades al Màster destaquen Tierra Negra, dirigida per Ricardo Íscar; El cielo gira, de Mercedes Álvarez, i Mones com la Becky, 20 años no es nada i De nens, de Joaquim Jordà; En construcción, de José Luis Guerín o Cravan vs Cravan d'Isaki Lacuesta.

Ha col·laborat amb Francesc Bellmunt en la realització o assessorament de diverses de les seves pel·lícules, especialment en els guions de Pa d'àngel (1984) i Un parell d'ous (1985).

[edita] Obra publicada

  • 1985: Conèixer el cinema, amb Ramon Espelt i Joan Lorente. Barcelona: Generalitat de Catalunya-Departament d'Ensenyament.
  • 1990: Cinema català (1975-1986), amb Ramon Espelt i Joan Lorente. Barcelona: Columna.
  • 1995: La llavor immortal: els arguments universals en el cinema, amb Xavier Pérez i Torío. Barcelona: Empúries.
  • 2000: Imatges del silenci. Barcelona: Empúries.

[edita] Enllaços externs