[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan Guinjoan Gispert - Viquipèdia

Joan Guinjoan Gispert

De Viquipèdia

Joan Guinjoan Gispert ( Riudoms, Baix Camp 1931 ) és un compositor català de música contemporània.

[edita] Biografia

Va néixer el 28 de novembre de 1931 a la població de Riudoms, situada a la comarca del Baix Camp. Va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i, posteriorment, a l'École Normale de Musique de París. També estudià composició, orquestració i electroacústica.

Va ampliar els seus estudis de composició i fuga amb el mestre Cristòfor Taltabull.

Així mateix fou nomenat Chevalier des Arts et Lettres i Officier des Arts et Lettres de França, i el 1999 li fou concedida la Creu de Sant Jordi. El 29 d'octubre d'aquell mateix any va ser investit doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili.

Al seu poble natal, Riudoms, l'institut d'educació secundària porta el seu nom.


[edita] Activitat musical

Fins als anys seixanta actuà com a concertista de piano, i a partir d'aquell moment es dedicà a la composició, sobretot després de prendre contacte amb l'avantguarda musical francesa el 1964.

Ha dirigit prestigioses orquestres a Europa i Amèrica i ha rebut diversos premis, com el Premi Nacional de Música concedit pel Ministeri de Cultura l'any 1990 o el Premi Nacional de Música concedit per la Generalitat de Catalunya el 1995, així mateix fou finalista al Premi Mundial del Disc IRCA (Nova York).

El 3 de novembre de 2004 va estrenar al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l'òpera Gaudí, amb llibret de Josep Maria Carandell.

[edita] Enllaços externs