[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan Carretero i Grau - Viquipèdia

Joan Carretero i Grau

De Viquipèdia

Joan Carretero i Grau va néixer a Tremp (comarca del Pallars Jussà) el 19 de desembre de 1955. És pare de tres filles, llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona (1978), diplomat en sanitat per l'Escola Nacional de Salut de Lleida i màster en salut pública per la Universitat de Barcelona. Com a metge d'atenció primària, ha treballat a Barbens (Pla d'Urgell) i a Puigcerdà (Cerdanya).

Ha format part de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'Escola Vedruna de Puigcerdà i ha estat president del Club de Futbol Puigcerdà durant dos anys. És militant d’Esquerra Republicana de Catalunya des del 1990.

Ha estat alcalde de Puigcerdà des del 1995, quan es va presentar per primera vegada a les eleccions municipals encapçalant la llista d'ERC, fins al desembre del 2003, quan deixa l'alcaldia en ser nomenat conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya. El succeeix com a alcalde de Puigcerdà, Joan Planella. Fou destituït del càrrec de conseller pel president de la Generalitat de Catalunya i el substituí el 21 d'abril de 2006 en Xavier Vendrell i Segura.

El febrer de 2007 inicia un desmarcament de la direcció d'ERC i crea un nou corrent crític dins d'ERC, anomenat Reagrupament.Cat. Aquest corrent fa públic un manifest, el dia 10 de febrer, demanant que es canviï l'estratègia de la direcció del partit, a qui acusen d'haver-se convertit en un un satèl·lit del PSC des de la incorporació al govern de la Generalitat. També sol·liciten la celebració d'un congrés extraordinari. El dia 30 de juny a l'Auditori de Barcelona, Reagrupament.Cat, va fer la seva presentació pública davant de 600 militants adherits.

Precedit per:
Josep Maria Pelegrí i Aixut
Conseller de Governació
Des-2003 - Abr-2006
Succeït per:
Xavier Vendrell i Segura