[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan Albert Amargós i Altisent - Viquipèdia

Joan Albert Amargós i Altisent

De Viquipèdia

Joan Albert Amargós i Altisent (Barcelona, 1950) és un compositor català. Artista més conegut pel gran públic per haver arranjat temes per a Joan Manuel Serrat i Miguel Poveda, però que té una sòlida trajectòria com a compositor.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Va néixer el 2 d'agost de 1950 a la ciutat de Barcelona, nét del compositor Joan Altisent i Ceardi. Va estudiar música al Conservatori Superior de Música del Liceu, del que actualment és conseller artístic del Departament de Jazz i Música moderna.

[edita] Obra musical

Fundador del grup de música Música Urbana, amb el qual va gravar dos discs, és concertista de piano i clarinet. Alterna aquesta professió amb la composició d'obres de cambra, simfòniques, o bé pel cinema, teatre, dansa o televisió. També és autor de mitja dotzena de sardanes.

Arreglador i orquestrador d'anomenada, ha treballat amb músics tant dispars com Quico Pi de la Serra, Plácido Domingo, Camarón de la Isla, Paco de Lucía, Joan Manuel Serrat, Tomatito, Luz Casal o Miguel Poveda, fent evident la seva polivalència artística.

L'any 2002 fou guardonat amb el Premi Nacional de Música, concedit per la Generalitat de Catalunya, per la capacitat de síntesi entre els diversos llenguatges musicals demostrada especialment en la seva producció compositiva de l'any 2001.

Una de les últimes obres que ha fet és la peça musical del Centenari del IEC.

Northern Concerto, una composició per a flauta dolça i orquestra, fou nominada pel Premi Grammy l'any 2008 en la categoria de música clàssica contemporània[1].

[edita] Referències

  1. Vilaweb: La música de Joan Albert Amargós sonarà avui als Grammy

[edita] Enllaços externs