[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Javier Santacreu i Cabrera - Viquipèdia

Javier Santacreu i Cabrera

De Viquipèdia

Javier Santacreu i Cabrera
Javier Santacreu i Cabrera

Javier Santacreu i Cabrera. Benissa (Marina Alta, País Valencià), 1965. Va realitzar els estudis de direcció amb Vicky Lumbroso i Diego Ramón Lluch, i els de Composició amb Javier Darias a l'Escola de Composició i Creació d'Alcoi, ECCA, assistint a cursos monogràfics amb Ramón Barce, Antón García Abril, Cristóbal Halffter, Tomás Marco, etc.

Va ser finalista dels Premis de Composició de la Societat General d'Autors (SGAE) en 1990, 1993, 1995, i Primer Premi del Ciutat d'Alcoi 1991. En 1998 obté el Premi Reina Sofia de Composició Musical per a orquestra, de la Fundació Ferrer Salat, amb l'obra Oniris, Música del Somni.

Les seues obres han sigut interpretades per grups de cambra com el Divertimento Ensemble de Milà dirigit per Sandro Gorli, Grupo Círculo, amb J. L. Temes, Archaeus Ensemble, director Liviu Danceanu, Grup Instrumental de València amb Joan Cerveró i Fco. Perales, Grupo LIM dirigit per J. Vicent Egea, Camerata del Teatro Falla de Cádiz, dirigida per José Luis López Aranda, Florilegium String Quartet de Bucarest, Grupo Español de Metales, Quintet de Metalls Al Vent, Grupo Cámara XXI, Encrim Ensemble dirigit per José de Eusebio, Duo Vartolomei-Danceanu, Duo Vallès-Orozco, Duo Terol-Valero, Duo Terol-Gómez i Maestro, i Orquestra de Cambra de la Simfònica de Galícia, dirigida per Alejandro Posada; per solistes com Gergely Bogany, Carmen Sancho, Niall Brown, Francisco de Santiago, Albert Nieto, José Luis Estellés, Dagmar Remtová i Jaume Ortolà; i per orquestres com la de Ràdio Televisió Espanyola, dirigida per E. García Asensio, i la Simfònica de Galícia, amb Manel Valdivieso.

S'han interpretat les seues obres en fòrums com el Festival Internacional de Jóvens Talents organitzat per Joventuts Musicals (1992); Festival ENSEMS a València, edicions 1995, 1999 i 2003; “Saptamana Internationala a Muzicii Noi” de Bucarest (1995); Festival Internacional de Música Contemporània d'Alacant (1992, 1997); VIII i X “Zilele Internationale ale Muzicii Contemporane” de Bacau (1994, 1996); I Festival Internacional Archaeus (1998); a Munic i Bucarest, dins del II i VI cicle “Contemporary Spanish Music in Europe” (2001 i 2005); en el Cicle de Concerts organitzats per l'ECCA en homenatge al compositor Tomás Marco en el seu 60è aniversari (Alcoi, Múrcia, València, Madrid i Brussel·les 2002); en l'acte de solidaritat amb el poble gallec “La Cultura con Galicia” celebrat al Círculo de Bellas Artes de Madrid (2003); al Cicle de Música de Cambra de la “Fundación Canal” a Madrid (2006); i al IV “Festival de Música Española” de Càdis (2006)

Participa com a ponent en la VIII Trobada Internacional sobre Composició Musical, celebrada a València dins dels ENSEMS-95. En 1998, i dins de les activitats realitzades entorn del lliurament del XIII Premi Internacional de Composició Ciutat d'Alcoi per a Música de Cambra, modera la taula rodona que, amb el títol La Creació Musical, avui, va tenir com a participants a Ramón Barce, Tomás Marco i Luis de Pablo. En el marc dels ENSEMS-99 participa en la taula rodona organitzada per la SGAE titulada La Creació Simfònica Contemporània. Posteriorment, és invitat a la II Trobada de Creadors organitzada per aquesta mateixa entitat (Sevilla, novembre de 1999). Forma part del Jurat de la XV edició dels Premis SGAE de Composició de l'any 2001. Participa en el concert-espectacle Caràcter Mediterrani, amb la seua obra Arts Mediterranea, trio per a clarinet, percussió i piano, representat als auditoris de Dénia i Torrent (abril del 2005 i novembre de 2006) per Arturo Llàcer, Jesús Salvador “Chapi” i Carlos Apellániz.

Ha realitzat gravacions per a RNE, Ràdio Bucarest i TVE. La majoria de les seues obres han sigut registrades en disc compacte (publicades per EMEC, RTVE Música, KALANDRAKA i l'IVM), i les seues partitures publicades per EMEC i PILES.

En l'aspecte interdisciplinar de la seva formació dins de la ECCA, destaca la publicació d'obra poètica, plàstica i conceptual en el llibre Una Carta a David Tudor, de Javier Darias (Ed. Musicinco) i en Oh Cage (Arrayán Ediciones).

Des de 1986 i fins el 2006 va dirigir la Banda de la Societat Lírica i Musical de Benissa.

Dirigeix la Coral Benissenca des de 1987. Forma part del claustre de professors de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Benissa (a la qual se li ha donat el seu nom, en març d’aquest any 2006) com a Coordinador de grups corals i instrumentals, dirigint la Banda Juvenil des de la seua formació.