[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jaume Casajoana i Roca - Viquipèdia

Jaume Casajoana i Roca

De Viquipèdia

Jaume Casajoana i Roca (Sant Fruitós de Bages, 1930 -Barcelona, 2001) fou un advocat i polític català. Ha estat professor de Dret Polític de la Universitat de Barcelona i director adjunt de la Gran Enciclopèdia Catalana.

El 1950 va entrar a formar part de l'organització Cristians Catalans (CC), dirigida per Jordi Pujol era secretari. Del 1956 al 1959 fou membre del secretariat internacional de la Joventut Obrera Cristiana (JOC) a Brussel·les. Actiu militant antifranquista, participà en l'Afer Galinsoga i en el llançament de octavetes sobre la platea del Gran Teatre del Liceu, al final d'un acte de l'òpera Fidelio. Fou detingut el 19 de maig de 1960 arran dels Fets del Palau. Més tard va participar en el CIRP (Centre d'Informació, Recerca i Promoció) i el 1974 va participar en l'acte fundacional de Convergència Democràtica de Catalunya, de la qual fou membre del seu primer comitè executiu.

De 1982 a 1984 fou encarregat per l'aleshores president de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol de posar en marxa l'ens públic Televisió de Catalunya. Posteriorment, es va dedicar a l'advocacia. El 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi.

[edita] Enllaços externs