[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Irwin Rose - Viquipèdia

Irwin Rose

De Viquipèdia

D'esquerra a dreta: Irwin Rose, Avram Hershko i Aaron Ciechanover a la ciutat d'Estocolm l'any 2004 en motiu de l'entrega dels Premis Nobel.
D'esquerra a dreta: Irwin Rose, Avram Hershko i Aaron Ciechanover a la ciutat d'Estocolm l'any 2004 en motiu de l'entrega dels Premis Nobel.
Premi Nobel
Premi Nobel de Química
(2004)

Irwin A. Rose ( Nova York, EUA 1926 ) és un bioquímic i professor universitari nord-americà guardonat amb el Premi Nobel de Química l'any 2004.

[edita] Biografia

Va néixer el 16 de juliol de 1926 a la ciutat de Nova York. Va iniciar els seus estudis de bioquímica a la Universitat de l'Estat de Washington, estudis interromputs per la Segona Guerra Mundial i que continuà posteriorment a la Universitat de Chicago, on es va graduar el 1948 i doctorar el 1952. Actualment és professor del Departament de Biofísica de la Universitat de Califòrnia de la ciutat californiana d'Irvine.

[edita] Recerca científica

Inicià la seva recerca en la degradació de les proteïnes. En col·laboració amb els biòlegs israelians Aaron Ciechanover i Avram Hershko, va observar com era la ubiquitina, una petita proteïna que apareix de forma natural a les cèl·lules eucariotes, era la que regulava la degració. Per aquestes investigacions l'any 2004 fou guardonat amb el Premi Nobel de Química juntament amb els seus col·laboradors.

[edita] Enllaços externs