[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Avram Hershko - Viquipèdia

Avram Hershko

De Viquipèdia

D'esquerra a dreta: Irwin Rose, Avram Hershko i Aaron Ciechanover a la ciutat d'Estocolm l'any 2004 en motiu de l'entrega dels Premis Nobel.
D'esquerra a dreta: Irwin Rose, Avram Hershko i Aaron Ciechanover a la ciutat d'Estocolm l'any 2004 en motiu de l'entrega dels Premis Nobel.
Premi Nobel
Premi Nobel de Química
(2004)

Avram Hershko (en hongarès: Ferenc Herskó; en hebreu: אברהם הרשקו) ( Karcag, Hongria 1937 ) és un biòleg i professor universitari israelià, d'origen hongarès, guardonat amb el Premi Nobel de Química l'any 2004.

[edita] Biografia

Va néixer el 31 de desembre de 1937 a la ciutat hongaresa de Karcag, l'any 1950 va emigrar amb tota la seva família a Israel. Va estudiar medicina a la Universitat Hebrea de Jerusalem, on es graduà el 1965, i posteriorment realitzà el seu doctorat en biologia l'any 1969.

Entre 1965 i 1967 fou membre de les Forces de Defensa Israelians, on desenvolupà feines de físic. Actualment és professor a l'Institut Rappaport d'Investigació en Medicina a l'Institut Israelià de Tecnologia o Technion de Haifa, i professor adjunt de patologia a la Universitat de Nova York.

[edita] Recerca científica

Interessat en la degradació proteica, al costat d'Aaron Ciechanover al seu Laboratori de recerca del Technion i en col·laboració amb el nord-americà Irwin Rose, observà com aquesta degradació era regulada per l'ubiquitina, una petita proteïna que apareix de forma natural a les cèl·lules eucariotes. Per aquest descobriment l'any 2004 fou guardonat, juntament amb Ciechanover i Irwin Rose, amb el Premi Nobel de Química.

[edita] Enllaços externs