[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Institut del Món Àrab - Viquipèdia

Institut del Món Àrab

De Viquipèdia

Vista Sud de l'Institut del Món Àrab
Vista Sud de l'Institut del Món Àrab

L'Institut del Món Àrab (IMA) (en francès: Institut du Monde Arabe) es troba a París i busca fomentar l'enteniment entre el món Francès i l'Àrab.

[edita] Objectius

L' IMA persegueix tres objectius bastant clars:

  • El desenvolupament i aprofundiment dels estudis, el coneixement i la comprensió del Món Àrab, el seu idioma, civilització i afany de desenvolupament.
  • Afavorir l'intercanvi cultural, la comunicació i cooperació entre el món Àrab i Francès, especialment en el relacionat amb els camps de les ciències i la tècnica .
  • Fomentar les relacions entre el món àrab i França així com Europa

[edita] Estructura i Direcció

El president del IMA és actualment el polític francès Yves Guéna, Director general del diplomat d'Algèria i cientista literari Mokhtar Taleb-Bendiab. Té al seu càrrec els diàlegs entre França i Egipte, Algèria, Bahrein, Djibouti, Iraq, Iemen, Jordània, Qatar, Comores, Kuwait, Líban, Líbia, El Marroc, Mauritània, Oman, Palestina, Aràbia Saudita, Somàlia, Sudan, Síria, Tunis, Unió dels Emirats Àrabs i la Lliga Àrab.

[edita] Dades arquitectòniques

L'Institut del Món Àrab és un edifici dissenyat per Jean Nouvel i inaugurat el 1987. Aquest arquitecte francès va guanyar el concurs on es buscava el projecte per a crear un centre cultural que acostés la cultura àrab a la francesa. Està situat al Boulevar Sant Germain, al costat del riu Sena. Una de les seves característiques principals és l'espai “sense límits” creat pel joc de llums, ombres, reflexos i vitralls que Nouvel posa habilidosament en la seva obra. Les cèl·lules fotoelèctriques que hi ha als vitralls de la façana sud són un dels elements de l'edifici més cridaners.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Institut del Món Àrab