[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ievgueni Kissin - Viquipèdia

Ievgueni Kissin

De Viquipèdia

Ievgueni Kissin
Ievgueni Kissin

Ievgueni Igorevitch Kissin (Евгений Игоревич Кисин) (Moscou, 10 d'octubre de 1971) és un pianista rus de música clàssica.

[edita] Biografia

Nascut en el si d'una família jueva, era fill d'un pare enginyer i d'una mare professora de piano. Ievgueni Kissin va començar a tocar el piano a l'edat de dos anys i va entrar a la prestigiosa Gnessin School of Music for Gifted Children de Moscou als sis anys, destacant-hi per la seva curta edat.

Als 10 anys Kissin va debutar en una orquestra interpretant el Concerto KV. 466 de Mozart, i l'any següent va fer el primer recital a Moscou. L'any 1984 va tocar els Concerts per a piano 1 i 2 de Chopin al Conservatori de Moscou amb l'Orquestra filharmònica de Moscou i sota la batuta de Dmitri Kitaïenko, cosa que li va obrir les portes al prestigi internacional.

Kissin va començar a ser conegut a Europa el 1987 quan va participar al Festival de Berlín. L'any següent va interpretar el Concert No 1 per a piano de Tchaikovsky, dirigit per Herbert von Karajan. Després d'això va realitzar gires tant per Europa com pels Estats Units (1990), on va ser acompanyat per l'Orquestra Filharmònica de Nova York, sota la direcció de Zibin Mehta. L'any 1992 va comparèixer com a convidat especial a la cerimònia dels premis Grammy.

[edita] Repertori

En els seus concerts, Ievgueni Kissin ha interpretat de manera més sovint les obres dels grans compositors clàssics i romàntics tals com Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin, Schumann, Liszt o Brahms. Tanmateix, però, considera a Johann Sebastian Bach com el seu autot preferit del qual n'ha dit ser « l'alfa i l'omega ». Prefereix els recitals més que no pas els concerts simfònics o la música de cambra. També toca sovint la música del segle XX, tot i que té poques afinitats amb els compositors contemporanis.

[edita] Enllaços externs