[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Henry Hallett Dale - Viquipèdia

Henry Hallett Dale

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de Medicina
o Fisiologia
(1936)

Henry Hallett Dale ( Londres, Anglaterra 1875 - Cambridge 1968 ) fou un metge anglès guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia l'any 1936.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Va néixer el 24 de març de 1875 a la ciutat de Londres. Va estudiar medicina a la Universitat de Cambridge, i posteriorment va ampliar els seus estudis a Alemanya, on va ser deixeble de Paul Ehrlich. L'any 1906 fou nomenat director del Wellcome Physiological Research Laboratories de Londres, i entre 1914 i 1943 va ocupar un lloc directiu al National Institute for Medical Research.

El 1932 fou nomenat Cavaller de l'Imperi Britànic, entre 1940 i 1945 president de la Royal Society, el 1944 li fou concedida l'Ordre del Mèrit i el 1948 la Gran Creu de l'Odre de l'Imperi Britànic. Morí el 23 de juliol de 1968 a la seva residència de Cambridge.

[edita] Recerca científica

L'any 1914 va aconseguir identificar l'acetilcolina com un possible neurotransmissor, alhora que el seu company Otto Loewi va demostrar la seva importància en el sistema nerviós. L'any 1936 fou guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia, compartit amb Loewi, pels seus estudis sobre excitació i transmissió química dels impulsos nerviosos.

Durant la dècada del 1940 va realtizar investigacions al voltant de la sinapsi, opinant que el seu origen era químic, en contrapossició de la idea de John Carew Eccles que creia que era elèctrica. Posteriorment s'observà com la major part de les sinapsis eren químiques, si bé una petita proporció eren elèctriques. Dale també realitzà estudis sobre l'esquema utilitzat per diferenciar les neurones segons els seu neurotransmissor, establert pel Principi de Dale i que estableix qeu cada neurona utilitzan un únic tipus de neurotransmissor. Actualment aquesta idea ha desmostrat ser falsa, ja que moltes neurones utilitzen neuropèptids a més d'aminoàcids.

[edita] Reconeixements

En honor seu s'anomenà el cràter Dale sobre la superfície de la Lluna.

[edita] Enllaços externs