[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fundació Blanquerna - Viquipèdia

Fundació Blanquerna

De Viquipèdia

Fundació Blanquerna és una institució d'ensenyament universitari, fundada el 1948 com a Escola de Magisteri de l'Església, dependent de l'arquebisbat de Barcelona. Posteriorment va incorporar les Escoles de Magisteri de Sant Joan Baptista de la Salle i de Sant Joan Bosco i assumí el nom de Blanquerna, l'obra literària i pedagògica de Ramon Llull.

Blanquerna ofereix un projecte integrador de formació universitària d'inspiració cristiana, d'acord amb el Concili del Vaticà II i les orientacions sobre Universitats Catòliques de 1990.

El 1979 fou adscrita a la Universitat de Barcelona com a Escola Universitària del Professorat d'EGB i el 1984 va rebre la Creu de Sant Jordi. El 1988 es constituí en Fundació Diocesana i fou reconeguda com a fundació privada benèfico-docent i sense ànim de lucre. El 1991 fou un dels centres fundadors de la Universitat Ramon Llull juntament amb l'Institut Químic de Sarrià, Enginyeria i Arquitectura La Salle, la Facultat de Filosofia de Catalunya, ESADE, l'Insitut Universitari de l'Observatori de l'Ebre, les Escoles Universitàries de Treball Social i d'Educació Social Pere Tarrés, la Fundació Vidal i Barraquer, l'Institut Borja de Bioètica, i l'Escola Superior de Disseny ESDI.

[edita] Enllaços externs