[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Campus La Salle - Viquipèdia

Campus La Salle

De Viquipèdia

Campus La Salle

 

Fundada 1903
Finançament Privat
Director Miquel Àngel Barrabeig
Ubicació Barcelona, Catalunya (Espanya)
Coordenades n/d
Adreça C\ dels Quatre Camins, 30
Afiliació Universitat Ramon Llull
Campus Barcelona
Pàgina web oficial
Campus La Salle
Campus La Salle


El Campus La Salle de Barcelona, ubicat al districte de la Bonanova, és un centre especialitzat en Enginyeria, Arquitectura i Management. Actualment, el centre acull a 4.000 estudiants universitaris i a més de 1000 alumnes de màsters, postgraus i programes de desenvolupament personal. A La Salle s’hi poden estudiar 12 titulacions, de primer i segon cicle, 2 programes de doctoral i més de 40 programes de formació continua. Amb una clara vocació internacional, el Campus de la Salle Barcelona està connectat amb els més de 70 centres universitaris repartits per tot el món.


Taula de continguts

[edita] Origen

La Salle a Barcelona és un centre centenari que arranca els primers estudis l’any 1903 al centre ubicat a la Bonanova. A més, La Salle va ser la primera escola universitària de Telecomunicacions de Catalunya i la primera també, va introduir la carrera d’Enginyeria Multimèdia a Europa.


[edita] El Campus

El campus, situat als peus del Tibidabo, compta amb més de 50.000m2, destinats a professors, estudiants, empreses i emprenedors, els quals disposen de:

  • 7 edificis
♦ El Sant Jordi i La Salle, situats al recinte de La Salle Bonanova.
♦ L’edifici Lluçanès, situat al carrer Lluçanès, 41.
♦ L’edifici Sant Josep, limitat pels carrers Quatre Camins i Sant Joan de la Salle.
♦ L’edifici Sant Jaume, al carrer Lluçanès, cantonada amb Quatre Camins.
♦ El Poliesportiu, Centre de Fitness i Esports està situat entre els carrers Lluçanès i Alcoi.
♦ L’edifici Sant Miquel
  • Més de 30 laboratoris
  • Espais per a empreses TIC
  • Serveis de restaurant
  • Zona residencial
  • Biblioteca
  • Sales de Congressos i actes
  • Zones verdes
  • Entorn Wireless
  • Pàrquing privat



[edita] Títols

  • Imatge i So
♦ Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions (especialitat en So i Imatge)
♦ Enginyeria Superior de telecomunicacions (especialitat en So i Imatge)
♦ Màster en Enginyeria de xarxes i telecomunicacions
  • Telecomunicació
♦ Enginyeria Tècnica de Telecomunicació especialitzada en sistemes de Telecomunicacions
♦ Enginyeria Superior en Telecomunicació
♦ Màster en Enginyeria de xarxes i telecomunicacions
  • Multimèdia
♦ Enginyeria Tècnica en Multimèdia
♦ Enginyeria Superior en Multimèdia
♦ Màster en Creació, Disseny i Enginyeria Multimèdia
♦ Grau en Multimèdia (*)(**)
  • Informàtica
♦ Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes
♦ Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió
♦ Enginyeria Superior en Informàtica
♦ Màster en Enginyeria informàtica i la seva gestió
  • Electrònica
♦ Enginyeria Tècnica en Telecomunicacions (especialitat en Sistemes Electrònics)
♦ Enginyeria Superior en Electrònica
♦ Màster en Enginyeria electrònica i automàtica
  • Telemàtica
♦ Enginyeria Tècnica en Telemàtica
♦ Enginyeria Superior en Telecomunicacions
♦ Màster en Enginyeria de xarxes i telecomunicacions
  • Arquitectura
♦ Arquitectura Tècnica
♦ Arquitectura Superior
♦ Màster en Gestió integral de la construcció
♦ Màster en Projecte Integrat d’Arquitectura (*)
  • Tecnologies i gestió
♦ Grau en Tecnologia i Gestió (*)
♦ Màster en gestió de les tecnologies de la informació i la comunicació


(*) pendent d’aprovació (**) L’actual Graduat en Tecnologies Multimèdia és l’única titulació catalana d’aquest àmbit que ha iniciat un procés d’areditació vetllat per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU)

[edita] Parc d’Innovació La Salle

La Fundació Parc d’Innovació La Salle, creada l’any 2001, ostenta la presidència de la XPCAT (Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya), és membre de l’APTE (Asociación de Parques Científicos y Tecnològicos de España) i de la IASP (International association of Science Parks). El Parc d’Innovació La Salle actua com un element catalitzador de coneixement, que neix dins d’un entorn d’investigació – recolzat per campus universitari La Salle- i que permet satisfer determinades necessitats empresarials.

[edita] BES La Salle (Business Engineering School)

La Business Engineering School és un nou model d’escola. Per tal de donar major dimensió internacionals dels seus estudis, La Salle va agrupar tots els conceptes relacionats amb management i tecnologia per incorporar-ho en totes les titulacions tècniques, màsters i altres cursos de postgrau del centre.

Amb aquesta iniciativa, La Salle es troba en el referent de la formació de directius de perfil tecnològic i en la incorporació de coneixement de gestió i empresa en els estudis d’enginyeria i arquitectura. La innovació tecnològica i el suport a l’emprenedor queden dins del programa d’estudis i també es dona l’oportunitat de crear la pròpia empresa a través del Parc d’innovació.

La Business Engineering School pretén ser un referent internacional en la formació integral (en/de) management i tecnologia i en el suport a l’emprenedor.

[edita] Història

Des que va començar els primers estudis d’enginyeria a Barcelona el 1903, La Salle ha estat sempre conscient del canvi tecnològic continu i la necessitat d’adaptar-se al mercat. Moments destacats de la història de la institució:

  • Curs 1964-1965: es constitueix el primer grup d’alumnes que cursa l’especialitat d’Equips Electrònics. Els 25 alumnes inscrits van examinar-se com a alumnes lliures a l’Escola Oficial de Madrid. La Salle, en aquell temps, era la primera i l’única escola universitària de Telecomunicacions de Catalunya.
  • El 12 de Maig de 1970 el Ministeri d’Educació i Ciència va reconèixer oficialment a La Salle la facultat de donar els títols d’Enginyer tècnic de Telecomunicació i Enginyer Radio elèctric.
  • El 1976 La Salle s’inscriu dins de la Universitat Politècnica de Catalunya
  • El 18 de Juny de 1979 el Ministeri autoritza les especialitats en Imatge i So dels estudis de La Salle
  • Els curs 1984-85 s’inicia el Programa de Máster La Salle amb l’MBA Internacional La Salle. Aquest arriba com a resultat de la gran experiència de La Salle als EEUU, derivada de la seva llarga presència en el sector de les escoles de negoci de més prestigi i de l’aportació d’un claustre de professors de contrastada experiència empresarial.
  • El 10 de Maig de 1991 el Parlament de Catalunya (DOGC 22/05/91) reconeix la primera universitat privada de tot l’Estat, La Universitat Ramon Llull. L’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Electrònica i Informàtica van se les dues primeres escoles de La Salle que es van integrar a la URL. La Salle és membre fundador de la Universitat Ramon Llull, juntament amb l’Institut Químic de Sarrià, la Fundació Blanquerna, la Facultat de Filosofia de Catalunya i el Cercle d’Economia.
  • El curs 1996-97 La Salle va crear la primera carrera, tant a nivell europeu com català i espanyol, d’Enginyeria Multimèdia. Aquest estudi pioner es va incorporar amb les dues possibilitats d’Enginyeria, la tècnica i la superior.
  • El 30 de gener de 1997 la junta acadèmica de la Universitat Ramon Llull va aprovar la creació de l’Escola Tècnica i Superior d’Arquitectura La Salle.
  • El curs 1999- 2000 es va posar en marxa els estudis d’Enginyeria Superior en Telecomunicació.
  • L’any 2000 es posa la primera pedra del que haurà de ser l’edifici del Parc d’innovació Tecnològica i empresarial La Salle.
  • “Enginyeria i Arquitectura La Salle” incorpora una metodologia pròpia l’any 2001-02: l’e-learning. La combinació de l’educació presencial i la virtual és la base d’aquest mètode d’aprenentatge que s’engloba dins la formació LaSalleOnLine i la utilització de les noves tecnologies d’Internet.
  • El curs 2002-03 augmenten els intercanvis amb altres universitats de La Salle per la posada en marxa dels estudis internacionals de BBA. Les classes en anglès i la llarga experiència en l’MBA Internacional i el recent Executive MBA permetrà acollir alumnes internacionals.

[edita] Enllaços externs

Coordenades: 41° 24′ 33.6″ N 2° 7′ 48.5″ E