[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Frederic August II de Saxònia (elector) - Viquipèdia

Frederic August II de Saxònia (elector)

De Viquipèdia

L'elector Frederic August I de Saxònia i rei August II de Polònia.
L'elector Frederic August I de Saxònia i rei August II de Polònia.

Frederic August II de Saxònia (Dresden 1696 - 1763). Elector de Saxònia des de 1733 i fins a 1763 i Rei de Polònia des de 1734 i fins a 1763.

Nat a Dresden el dia 7 d'octubre de 1696 essent fill de l'elector Frederic August I de Saxònia i de la marcgravina Cristina de Brandenburg-Bayreuth. Frederic August era nét per via paterna de l'elector Joan Jordi III de Saxònia i de la princesa Anna Sofia de Dinamarca; mentre que per via materna ho era del marcgravi Cristià Ernest de Brandenburg-Bayreuth i de la duquessa Sofia Lluïsa de Württemberg.

El 20 d'agost de 1719 contragué matrimoni a Viena amb l'arxiduquessa Maria Josepa d'Àustria, filla de l'emperador Josep I, emperador romanogermànic i de la princesa Guillemina de Brunsvic-Wolfenbüttel. La parella tingué catorze fills:

  • SAR el príncep Frederic August de Saxònia, nascut a Dresden l'any 1720 i mort a la mateixa localitat l'any 1721.
  • SAR el príncep Josep de Saxònia, nat el 1721 a Dresden i mort el 1728 a la capital saxona.
  • SAR la princesa Maria Margarida de Saxònia, nascuda el 1727 a Dresden i morta el 1734 a la capital saxona.
  • SAR el príncep-regent Francesc Xavier de Saxònia, nascut el 1730 a Dresden i mort a Zabeltitz el 1806. Esdevingué regent de Saxònia des de 1763 i fins a 1768.
  • SAR el príncep Carles Cristià de Saxònia, comte de Courland, nascut a Dresden el 1733 i mort el 1796 a Dresden. Es casà amb l'arsitòcrata polonesa Franziska von Corvin-Krasinski.
  • SAR la princesa Maria Cristina de Saxònia, nascuda el 1735 a Dresden i morta el 1782 a Remiremont. Esdevingué abadessa de Remiremont.
  • SAR la princesa Maria Elisabet de Saxònia, nascuda a Dresden el 1736 i morta el 1818.
  • SAR el príncep Climent Venceslau de Saxònia, nascut a Wermsdorf el 1739 i mort el 1812 a Marktoberdorf. Bisbe-elector de Tréveris.
  • SAR la princesa Maria Dorotea de Saxònia, nascuda el 1740 a Dresden i morta el 1826 a Thorn. Esdevingué princesa-abadessa de Thorn i Essen.

Amb la mort del seu pare, el rei-elector Frederic August I de Saxònia, esclatà un conflicte intern a Polònia. Gràcies al suport de l'exèrcit austríac i rus, les pretensions saxones sobre el tro polonès reeixiren en contra de les pretensions franceses de col·locar al príncep Estanislau Leszczyński. La guerra conclogué l'any 1738.

Desinteressat dels afers interns tant de Polònia com de Saxònia, el monarca estigué més preocupat per la caça, l'òpera o el col·leccionisme d'art que pels afers polítics. Durant el seu regnat, de trenta anys, únicament passà a Polònia tres anys. La seva despreocupació pels temes polonesos permeté l'augment de les rivalitats internes concentrades entre els Czartoryski i els Potocki.

Durant el seu regnat es produí la Guerra de successió austríaca i la Guerra dels set anys. A la seva mort el succeí el seu fill, l'elector Frederic Cristià I de Saxònia que ja no fou escollit rei de Polònia.