[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Francina International Modeling Agency - Viquipèdia

Francina International Modeling Agency

De Viquipèdia

Francina International Modeling Agency va ser creada a Barcelona el 1983 per la maniquí Francina, i avui és una de les principals agències de models espanyoles amb projecció nacional i internacional.

Taula de continguts

[edita] Els inicis, Francina New Modeling School

El 1982, Francina decideix transmetre tots els seus coneixements sobre les passarel•les, la publicitat i la professió de model a una nova generació de joves espanyoles amb ganes de preparar-se per entrar en el món de la moda. És així com el 16 de desembre, inaugura Francina New Modeling School, la primera escola de models d’Espanya. En aquesta escola s’ensenyaven totes les disciplines que qualsevol model ha de dominar per desenvolupar la seva feina de manera professional: passarel•la, expressió corporal i interpretació, estilisme, ritme, maquillatge, tècniques de càsting, psicologia, estètica i dietètica, perruqueria, fotografia, saber estar i publicitat per aconseguir que els models tinguessin la formació necessària per moure’s en el món de la moda i la publicitat amb total desimboltura i seguretat.

[edita] El naixement de Francina International Modeling Agency

En 1983, Francina observa l’evolució dels alumnes de la seva escola i decideix llançar-los a les passarel•les i al mercat creant la seva pròpia agència de representació, Francina International Modeling Agency. És així com llança al món de la moda i la publicitat a models espanyols que han sigut i són famosos a escala nacional i internacional. Amb l’ajuda de Francina International Modeling Agency, els models espanyols van començar a ser coneguts i reconeguts al món. Gràcies a l’agència i a l’escola, els clients aconseguien treballar amb professionals que, a més de posseir un bon físic, havien rebut la formació necessària per moure’s professionalment en l’àmbit de la moda i la publicitat. Aquesta aposta pels models del país va tenir el seu primer gran èxit el 1990, quan una molt jove Judit Mascó, va arribar, de la mà de Francina, a la portada de la prestigiosa revista nord-americana Sports Illustrated, esdevenint així la primera model espanyola en aconseguir-ho. Aquell va ser el primer pas per a la internacionalització de les i els models espanyols, els quals, a partir d’aquell moment, van anar augmentant en nombre i en qualitat. Des de Francina International Modeling Agency s’han llançat, a més de la ja esmentada Judit Mascó, models espanyoles com ara: Tammy, Monica Van Campen, Carla Collado, Estel, Mireia Canalda, Mar Saura, Belén, Cristina Guillén o Marta Español. De la mateixa manera, ha format i representat models masculins com ara Eduardo Bercero, Erik Fuhrmann i Ferran Calderón, entre altres. A més de l’aposta per la formació, Francina representa també models internacionals i top models com ara Fernanda Tavares, Jeisa Chiminazzo, Tiiu Kuik, Cintia Dicker, Barbara Berger, Priscila Uchoa, Kjell, Petra Kvapilova, Elisa Raats, Martha Penz, Maren Stavinoha i Patricia Namayira. Entre els nois cal destacar Mike Nock, Jason, Leandro Lima, Laszlo, Stefan Forrester, Leandro Souza, Fred Delannoy o Maurits Vermeer.

[edita] La cerca de new faces, Options by Francina Models Agency

El 1998, ateses les necessitats del mercat i per tal de satisfer la demanda constant de new faces i models comercials nacionals i internacionals, Francina crea Options by Francina Models Agency, una agència que s’integra en l’estructura de Francina International Modeling Agency amb la vocació de descobrir nous talents en el món de la moda i dotar-los de l’experiència necessària abans d’esdevenir cotitzats models i, alhora, cobrir les necessitats del mercat de la moda i la publicitat, que ha estès els seus braços a molts altres àmbits. Així doncs, els models poden ser requerits per a produccions periodístiques, publicitat, comunicació, televisió, cinema... A més a més, els perfils buscats han variat i s’han multiplicat en els darrers temps i Options by Francina satisfà plenament aquesta demanda. Es així com Options by Francina esdevé el trampolí perfecte perquè joves promeses facin el salt a les passarel•les i a les revistes nacionals i internacionals.

[edita] L’escola s’integra a l’agència

El 2004 Francina decideix posar fi a l’escola i dedicar definitivament tots els seus esforços a Francina International Modeling Agency i a Options by Francina Models Agency. Tot i això, el seu afany per ensenyar i formar els models de passarel•la del futur ha permès que els models que s’integren a les seves agències rebin una formació que els converteix en molt més que en cares boniques, és a dir, en professionals de l’àmbit de la moda i la publicitat en tot el seu ampli espectre.

Una bona mostra de la importància de Francina International Modeling Agency són els clients per als quals treballa (en campanyes de publicitat, produccions per a revistes i esdeveniments de tot tipus), els dissenyadors i les passarel•les que requereixen als seus models o els artistes que han fotografiat els seus professionals.

[edita] Treballs realitzats per les i els models de Francina

El següent quadre mostra alguns dels dissenyadors, estilistes, campanyes de publicitat, passarel·les, ONG i fotògrafs que han sol·licitat els serveis de models de Francina.

DISSENYADORS PASSAREL·LES ESTILISTES CAMPANYES DE PUBLICITAT FOTÒGRAFS ONG
Toni Miró 080 Barcelona Fashion Luis Llongueras Custo Barcelona Jaume de Laiguana ARED
Teresa Helbig Pasarela Gaudí Raffel Pagés Jesús del Pozo Perfumes J.M. Ferrater Creu Roja
Joaquín Verdú Gaudí Novias Cebado Loewe Manuel Outumuro
Spastor Pasarel·la Cibeles Anglada Revlon Patrick Demarchelier
Andrés Sardá Custo Barcelona Desigual Joan Alsina
TCN Rosa Clarà Abanderado Sergi Jasanada
Victorio & Lucchino Pronovias Adolfo Domínguez Sergi Pons
Custo Barcelona Pasarel·la Valencia Tous Perfumes Alfonso Ohnur
Jesús del Pozo Armani Collection Eugenio Recuenco
Angel Schlesser Triumph Juan Aldebaldetrecu
Josep Font Gema Toni Bernat
Txell Miras Intima Cherry Jonathan Miller
Lemoniez Red Point Aldo Falai
Jesús del Pozo Giorgio Armani Collection Eugenio Recuenco
Agatha Ruiz de la Prada Emidio Tucci
Devota & Lomba El Corte Inglés
Javier Larraínzar Bacardi
Ailanto Rosa Clarà
Roberto Torretta Mango (moda)
Miriam Ocáriz Mango Perfumes
David Delfín Chantelle
Lydia Delgado
Aníbal Laguna
Locking Shocking
Sita Murt/
José Miró
Alma Aguilar
Carmen March
Anke Scholder
Guillermina Baeza

[edita] Vegi també

[edita] Enllaços externs