[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Francesc Nicolàs Borràs - Viquipèdia

Francesc Nicolàs Borràs

De Viquipèdia

Pare Francesc Nicolàs Borràs (Cocentaina 1530 - Gandia 1610) destacat pintor renaixentista.

De jove va marxar a València a estudiar amb el mestre Vicent Joanes, convertint-se ràpidament en un destacat pintor. Quan va ser ordenat sacerdot va ser destinat a la seua vila natal, a Cocentaina, i va dedicar tot el seu temps lliure a la pintura. La seua reputació va créixer tant que el Convent de Sant Geroni de Gandia li va encarregar l'altar major de l'església. Al finalitzar aquesta obra, el pintor no sols no la va cobrar, sinó que va sol·licitar el seu ingrés en el convent.

Tres anys més tard, en la cerca d'una vida més austera, el pare Borràs va ingressar en el Convent de Sant Joan de la Ribera. Poc després va retornar a Gandia, on va passar la resta de la seua vida pintant per tot arreu del convent. Fins i tot contractava amb els seus diners escultors i obrers per a que treballaren en l'embelliment del conjunt.

A part del seu treball en el convent de Sant Geroni de Gandia, el pare Borràs va fer altres obres importants en la catedral de València, en el Convent de Cocentaina, en Sant Miquel dels Reis, a l'escorial d'Aldaia i en Ontinyent. Entre les seues obres cal destacar:

  • La Mare de Déu
  • L'Últim Sopar
  • Crist Duent la Creu
  • La Saviesa de la Mort en les Armes del Pare Etern


Aquest article sobre art és un esborrany i és possible que li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració. Podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant-ne la qualitat.