[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Foment de les Arts i el Disseny - Viquipèdia

Foment de les Arts i el Disseny

De Viquipèdia

El Foment de les Arts i el Disseny (FAD), anteriorment anomenada Foment de les Arts Decoratives, és una associació catalana amb l'obejectiu de promoure el disseny, l'arquitectura i la creativitat.

L'associació fou crada l'any 1903 a Barcelona. Actualment està presidida per Beth Galí i compta amb 1.500 socis, dels quals 270 en són empreses, i està formada avui en dia per set seccions, que representen les diferents disciplines de les quals està formada el disseny: "A FAD", art i artesania; "ADG FAD", disseny gràfic i comunicació visual; "ADI FAD", disseny industrial; "ARQ-IN FAD", arquitectura i interiorisme; "Moda FAD", imatge i moda; "Orfebres FAD", joieria contemporània; i "X FAD", col·lectiu de joves interdisciplinars.

L'any 1993 fou guardonada amb la Creu de Sant Jordi, concedida per la Generalitat de Catalunya, i l'any 2004 amb el Premi Nacional de Disseny perquè durant cent anys, del 1903 al 2003, aquesta entitat barcelonina ha treballat incansablement en la promoció i la difusió de l'arquitectura i el disseny a l'Estat espanyol.

[edita] Premis FAD

Des de l'any 1958, i per iniciativa d'Oriol Bohigas, organitza els Premis FAD, organitzats en 4 categories: arquitectura, interiorisme, espais exteriors i espais efímers als quals hi poden optar persones, entitats o institucions que hagin presentat obres finalitzades durant l'any anterior a Espanya i Portugal.

L'any 1961 va instituir els Premis Laus de disseny gràfic i el 1976 el Premi Sebastià Guasch en reconeixement als mèrtis artístics i professionals de persones o locals especialitzats en teatre.

[edita] Enllaços externs