[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fernando Roig Alfonso - Viquipèdia

Fernando Roig Alfonso

De Viquipèdia

Fernando Roig Alfonso naixcut el 25 de juliol de 1947 a Poble Nou (València). És un important empresari del País Valencià. En la seva faceta empresarial es amo de l'empresa de ceràmica Pamesa, d'Almassora (Castelló), i amo del 11% de la cadena de supermercats que dirigeix Juan Roig , Mercadona. També està present en el sector de l'energia eòlica mitjnt l'empresa Renomar.

L'altra faceta per la que es conegut Fernando Roig, és l'esportiva, ja que és el màxim accionista i president del Vila-real CF, i jo ho fou del Pamesa València de bàsquet, a més d'haver sigut un important accionista del València CF. Fernando es va fer amb la majoria de les accions de l'equip de Vila-real en la temporada 1997-1998, en la que compaginà la direcció tant del Vila-real CF com un gran creixement, pujant a la Primera Divisió, jugant competicions europees com la Copa de la UEFA, com la Champions League, creant equips de futbol base com el Vila-real B o la construcció de la Ciutat Esportiva del Vila-real. Posteriorment delegà les seves funcions en el Pamesa amb el seu germà, encara que mai s'ha desvinculat del club que patrocina.

Fernando Roig està casat amb Elena Nogueroles, amb la que té dos fills, un dels quals Fernando, col·labora amb son pare en la gestió del Vila-real CF. El 22 de febrer de 2006 fou nombrat Fill Adoptiu de Vila-real pel Ajuntantament de la localitat, en un acte celebrat en l'auditori municipal.

[edita] Referències