[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mercadona - Viquipèdia

Mercadona

De Viquipèdia

Mercadona va néixer el 1981 de la mà de Juan Roig, que en segueix essent el president executiu. És una companyia espanyola de distribució de queviures, integrada en el sector dels supermercats, posseeix un capital espanyol en la seva totalitat, tot i les ofertes de venda a corporacions estrangeres recentment rebutjades per aquestes.

L'any 2005, els Supermercats Mercadona van arribar a una facturació de 10.338 milions d'euros, la qual cosa la convertí en la primera cadena espanyola de supermercats, arribant el juliol del 2006 als 1.000 supermercats i a les 54.000 persones treballant.

Els supermercats Mercadona, amb una sala de vendes d'uns 1.300 metres quadrats de mitjana, responen a un model de comerç urbà de proximitat, del mateix estil que els seus competidors, però durant anys han estat centrant la seva publicitat corporativa en què tracta molt bé als treballadors.

[edita] Conflictes laborals

Treballadors de Mercadona en vaga
Treballadors de Mercadona en vaga

Des de l'any 2004 la federació de sindicats CNT-AIT manté una lluita laboral amb Mercadona que han anat destapant els i les pròpies treballadores de la corporació. Els casos més destacats i coneguts als mitjans de premsa, com a la pròpia xarxa d'internet, són les sentències fermes per assetjament a les treballadores de l'empresa.

També un col·lectiu de treballadors de Mercadona a Sant Sadurní d'Anoia, Barcelona, pateixen la vaga indefinida més llarga de la història de Catalunya. La vaga va començar el mes de març del 2006 i fins la data, sis mesos després, en el mes de setembre, continua obert el conflicte i la vaga.

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Mercadona