[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Evangeli dels Egipcis - Viquipèdia

Evangeli dels Egipcis

De Viquipèdia

Evangeli dels Egipcis es un evangeli perdut posterior a l'any 150 dC. És segurament el evangeli apòcrif-gnòstic més antic. El seu nom fa referència al cercle de persones que l'utilitzaven.

[edita] Contingut

D'aquest evangeli en tenim algunes cites en les obres de Climent, Hipòlit i Epifani, que remarquen el seu caràcter herètic. S'hi trobaven diferencies dogmàtiques referent als evangelis canònics, com la condemne del matrimoni, teories gnòstiques i conceptes trinitaris. No obstant tot això, era mol semblant al evangeli de Mateu.

[edita] Reconstrucció del text

Cites de Climent d'Alexandria:

  • [Salomé]- «¿Durant quan de temps estarà en vigor la mort?»
  • [El Senyor]- «Mentre vosaltres les dones, sigueu engendrant».
  • [El Senyor]«He vingut a destruir les obres de la done de la concupiscència; les obres d'ella, la generació i la corrupció».
  • [Salomé] «He fet bé al no engendrar»
  • [Salomé]«¿Quan passaran aquestes coses?»
  • [El Senyor]«Quan trepitgeu les vestidures del rubor i quan els dos vinguin a ser una sola cosa, i l'home, juntament amb la femella, no sigui ni home ni femella

Hipòlit critica els dogmes continguts en aquest evangeli sobres una ànima mutant difícil de trobar. I Epifani qualifica d'error la teoria de que el Pare, el fill i el Esperit Sant siguin una mateixa persona.

[edita] Bibliografia

Aurelio de Santos Otero "Los Evangelios Apócrifos",53.(castellà)