[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Esteve Albert i Corp - Viquipèdia

Esteve Albert i Corp

De Viquipèdia

Esteve Albert i Corp (Dosrius, 1914 - Andorra la Vella, 1995) fou poeta, autor teatral i promotor cultural. De grans inquietuds polítiques, milità en diferents organitzacions nacionalistes com Nosaltres Sols! o Estat Català, participant dels fets del sis d'octubre o arribant a col·laborar amb Lluís Companys durant la guerra civil espanyola creant el Comitè de la Salut Pública, organisme que intentava resoldres les penúries entre els infants i la gent gran..

Després d'aquesta continua el seu activisme militant al Front Nacional de Catalunya i va fer d'enllaç a l'exterior amb Pompeu Fabra i Pau Casals. Degut a la persecució policial, a partir de 1956 s'establí a Andorra, i promogué espectacles de teatre popular com el Pessebre Vivent d'Engordany o el Retaule de Sant Ermengol.

És l'autor de l'assaig històric-patriòtic Destí i missió de Catalunya i Occitània, dels reculls de poemes Única amor (1945) i Petita vall (1946), desl estudis La vella Andorra vista per Mossèn Cinto (1959), Isabel Güell i López de Sentmenat i Procés i projecció de l'obra de Josep Sebastià Pons (1983). El 1990 rebé la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

[edita] Bibliografia

  • J. Reniu i Calvet, Esteve Albert i Corp: esbòs biogràfic, Dosrius, Ajuntament de Dosrius, 1999.

[edita] Enllaços externs


Aquest article sobre un català és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat com, per exemple, traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.