[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Esaú - Viquipèdia

Esaú

De Viquipèdia

En el Gènesi, Esaú o Edom (en hebreu עֵשָׂו בן-יִצְחָק Ēśāw ben Yishāq) era el fill d'Isaac amb Rebeca. El primer que va néixer amb la bessonada i germà de Jacob.

Era més aficionat a la caça que el seu germà, de manera que era més estimat pel seu pare, encara que la seva mare estimava més en Jacob. Quan els bessons comptaven 15 anys, succeí que Esaú arribà de caçar famolenc, li va vendre a Jacob la primogenitura per un plat de llenties. Segons el judaisme, Esaú estava cansat aquell dia perquè havia comès tres pecats capitals (assassinat, adulteri i idolatria), a més, el mateix dia va morir Abraham.

Molts anys més tard, el dia en què el seu pare volia beneir el seu germà el va suplantar disfressant-se amb pells de cabra que li cobrissin els braços per simular la pilositat d'Esaú (el seu pare Isaac ja no tenia bé la vista).

Quan va demanar al seu pare que el beneís, aquest va dir-li que ja no podia fer-se enrere però va demanar-li que, un cop ell ja fos mort, no matés el seu germà. De totes maneres, Jacob va marxar de casa seva i va anar a viure a Mesopotàmia, a casa del seu oncle Laban, germà de la seva mare Rebeca.

Quan Esaú arribà als quaranta anys, prengué per muller a la hivita Oholibamà, filla de Beerí, amb qui infantà:

També s'uní a la hitita Adà, filla d'Elon, amb qui tingué un fill:

Això va decebre molt a Isaac i Rebeca que veien com es barrejava la seva sang i tradicions amb altres estranyes. La relació de les dues joves amb la seva sogra Rebeca fou difícil. Per això mateix va agafar com a tercera muller a Mahalat, filla del seu oncle Ismael qui li donà un fill:

Poc abans de morir el seu pare, Jacob va tornar a casa amb les seves esposes. Només arribar, Esaú i Jacob van perdonar-se mútuament. Després de l'enterrament del seu pare, Esaú s'instal·là a Edom, on els seus fills serien els caps de les tribus edomites.

Segons el Llibre de Jasher, fou assassinat per Sem, fill de Noè, ancestre seu. En canvi, en el Llibre dels Jubileus es narra que va morir durant una batalla entre Jacob i els seus fills contra Esaú i els seus.