[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Era Meiji - Viquipèdia

Era Meiji

De Viquipèdia

L'era Meijí (en japonès 明治時代, Meiji jidai, període del regne il·luminat) és el nom amb què al Japó es coneix l'interval de 45 anys de govern de l'emperador Meiji, entre el 23 d'octubre del 1868 i el 30 de juliol del 1912.

L'era començà amb la remoció de l'últim shōgun, Tokugawa Yoshinobu, (que viuria en aïllament a Shizuoka durant aquesta era), i l'entronització de l'emperador, el primer emperador amb poder polític després de diversos segles de shogunat. L'emperador continuà una intensa campanya de reformes encetada vint anys endarrere per la restauració Meiji, que modificaria l'estructura política, social i econòmica del país. Aquesta reestructuració es feu amb criteris occidentals i afectà la universitat, l'aparell estatal i jurídic, i portà a la redacció d'una constitució japonesa.

Després de la mort de l'emperador Meiji el 1912, puja al tro l'emperador Taishō i s'inicia l'era Taishō.


Aquest article sobre història és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.