[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Restauració Meiji - Viquipèdia

Restauració Meiji

De Viquipèdia

Emperador Meiji traslladant-se de Kyoto a Tokio
Emperador Meiji traslladant-se de Kyoto a Tokio

La Restauració Meiji (japonès: 明治維新, Meiji-ishin), descriu una cadena d'esdeveniments que van canviar l'estructura política i social del Japó ocorreguts entre 1866 i 1869, un període de quatre anys que abasta part del Període Edo (també anomenat Shogunat Tokugawa tardà) i el començament de l'Era Meiji.

La formació el 1866 de l'aliança "Satcho" entre Saigō Takamori, el líder del domini Satsuma i Kido Takayoshi, el líder del domini Choshu , marca l'inici de la restauració Meiji. Aquests dos líders van donar suport a l'emperador i van treballar junt amb Sakamoto Ryoma per acabar amb el Shogunat Tokugawa (finalitzat el 1867) i restaurar el poder de l'emperador.

El gener de 1868 en la Guerra Boshin o Guerra de l'any del drac Choshu i Satsuma derrotaren l'exèrcit de l'exshogun. En realitat no es van tornar els poders a l'emperador sinó que el poder va passar del derrotat Shogun a una oligarquia de daimyo.


Bandera del Japó Aquest article sobre el Japó és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.