[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tokugawa Yoshinobu - Viquipèdia

Tokugawa Yoshinobu

De Viquipèdia

Tokugawa Yoshinobu
Tokugawa Yoshinobu

Tokugawa Yoshinobu (徳川 慶喜?) (també conegut com a Keiki) (Mito, 28 d'octubre del 1837Shizuoka, 22 de novembre del 1913). Era el setè fill de Tokugawa Nariaki i el quinzè i últim shōgun del Shogunat Tokugawa.

El 1866, el shōgun Iemochi va morir, deixant al bakufu (govern) molt dèbil i perdent control, sense un successor el suficientment fort com per poder controlar el país. Tokugawa Keiki va ser recolzat per tots els Tokugawa i els seus aliats amb l'única persona amb la habilitat i experiència necessari per accedir al carreg. Tokugawa Keiki es va convertir en el quinzè Shōgun Tokugawa el 1866, sota el nom de Tokugawa Yoshinobu.

Al poc temps de d'accedir de Yoshinobu a shōgun, es van iniciar canvis essencials. Es va emprendre una meticulosa revisió del govern per iniciar reformes que reforçarien el govern de Tokugawa. En especial, es va organitzar l'assistència el Segon Imperi Francès, amb la construcció de l'arsenal de Yokosuka sota l'orde de Léonce Verny, i l'enviament d'una missió militar francesa per modernitzar els exèrcits del bakufu.

Es va formar un exèrcit i una marina nacional, i la perspectiva era que el Shogunat Tokugawa anés guanyant terreny a través d'unes forces i un poder renovats.

El 1867, Yoshinobu va renunciar al seu carreg de shōgun i li va atorgar tot el poder a l'emperador. Es podria dir que molts dels poders, obligacions i responsabilitats de l'anterior shōgun va ser assumits per homes que eren coneguts com els "Tres grans nobles" de la primera era Meiji: Okubo Toshimichi, Saigō Takamori i Kido Takayoshi.


Precedit per:
Tokugawa Iemochi
Shōgun Tokugawa
1867 - 1886
Succeït per:
Ningú