[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Elie Wiesel - Viquipèdia

Elie Wiesel

De Viquipèdia

Camp de concentració nazi de Buchenwald el 1945. Wiesel és a la segona fila, el seté per l'esquerra
Camp de concentració nazi de Buchenwald el 1945. Wiesel és a la segona fila, el seté per l'esquerra
Premi Nobel
Premi Nobel de la Pau
(1986)

Eliezer Wiesel (Sighetul Marmaţiei, Romania 1928 ) és un escriptor nord-americà, d'origen romanès, guardonat amb el Premi Nobel de la Pau l'any 1986.

Supervivent dels camps de concentranció nazis que ha dedicat tota la seva vida a escriure i parlar sobre els horrors de l'Holocaust amb la intenció d'evitar que es repeteixi de nou una barbàrie similar.

[edita] Orígens

Va néixer el 30 de setembre de 1928 a la població de Sighetu Marmaţiei, als setze anys va ser apresat pels alemanys nazis al costat de la totalitat dels jueus dels seu poble natal. En aquell moment fou deportat en diversos camps de concentració, com Auschwitz i Buchenwald, on va veure morir la totalitat dels seus familiars.

Al seu alliberament estudià a la Universitat de La Sorbona de París i va treballar en diaris d'Israel, França i Estats Units, on es va establir el 1956 i d'on adquirí la nacionalitat.

[edita] Premi Nobel de la Pau

Autor de tres novel·les, entre d'altres, sobre les seves vivències durant els anys de repressió i captiveri, el 1986 li fou concedit el Premi Nobel de la Pau pels relats de la seva experiència personal, de la humiliació total i del menyspreu complet per a la humanitat demostrada en els camps de concentració i el seu treball pràctic en la causa de la pau.

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Elie Wiesel