[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dragon Khan - Viquipèdia

Dragon Khan

De Viquipèdia

Dragon Khan
Logo: Imatge:Dragon khan.gif
Foto
Parc Temàtic: Port Aventura
Àrea: China
Tipus d'atracció: Muntanya russa d'acer amb inversions
Nº d'inversions: 8
Capacitat màxima: 3 trens de 7 files de 4 persones
Velocitat màxima: 110 km/h
Longitud del recorregut: 1285 metres
Data d'inauguració: 01/05/1995
Dissenyada per: Bolliger & Mabillard
Cost: 15.000.000 €
Duració: 1 minut, 45 segons
Sistema de seguretat: Sistema seguretat: Arnesos 4 posicions amb cinturó per treure la por. Logística d'emergència.
Altura màxima: 45 metres
Pendent màxima: 80º
Restriccions: Alçària mínima 1,40 metres. No podran pujar persones amb problemes cardíacs, de coll, esquena o epilèpsia.
Photo-Ride?: Sí.
Té Port Aventura Express: Sí.


El Dragon Khan és una muntanya russa d'acer amb inversions Sit-Down situades al parc Temàtic PortAventura a Salou, Catalunya, Espanya. El Dragon Khan disposa de vuit inversions; això era un rècord mundial. Aquest rècord es trencà el 2002 amb l'obertura de Colossus en Thorpe Park, el Regne Unit, que té deu inversions.

Taula de continguts

[edita] Rècords/Curiositats

  • Va tenir el regnat amb més inversions, des de 1995-2002.
  • Les teules de les teulades dels edificis de China van ser importades de Xina.

[edita] Recorregut

Qua es travessa l'arc d'entrada guardat per dos dracs, de seguida passaràs al voltant del cap del drac que hi ha just al centre de l'edifici de la cua, i arribaràs a l'estació, on un tren amb capacitat per a 28 persones t'estarà esperant. El Dragon Khan pot acollir fins a 3 trens alhora, el blau, el verd i el lila, però normalment només funciona amb 2 trens. Després de col·locar-te en una de les 7 files de 4 persones cadascuna, el tren arranca i fa una primera corba on ja pots comprovar la velocitat que agafa el tren en tan sols aquella petita corba. A continuació el tren s'enganxa a la cadena per traslladar-se mecànicament fins a una alçada de 38'5 metres, respecte l'estació. És en aquest punt quan comença l'emoció, passes per una altra petita corba de 90 graus a la dreta i comences a baixar per la primera baixada d'una mica més de 40 metres on arribes als 110 quilòmetres per hora, després et trobes un Looping Vertical Gegant de 38 metres d'altura, ràpidament et dirigeixes cap a un Dive loop, després passes per un Zerro-G-Roll, després per el famós Cobra Roll, ràpidament puges cap al tram de frenada d'emergència i tornes a baixar per una baixada en corba fins a un Looping Vertical, després passes per una gran corba peraltada, un Corkscrew, una altra corba peraltada, un altre Corkscrew i finalment una altra corba peraltada que et porta directament cap al tram de frenada de l'estació.

[edita] Tematització

Les formes i la distribució dels espais: El edifici de cues i l'estació de càrrega del Dragon Khan són un clar referent de l'arquitectura xinesa. Aquesta arquitectura es caracteritza per distribuir els espais en unitats rectangulars, que s'uneixen per formar un tot. Aquestes unitats rectangulars es combinen d'acord a diferents mides i posicions en funció de la importància de l'organització del conjunt. Aquesta forma de distribuir els espais permet un aspecte exterior impressionant, dinàmic i misteriós, regit pels principis d'equilibri i simetria.

L'estructura de bigues i pilars de fusta: Es una altra de les característiques essencials de l'arquitectura de la Xina. La fusta és un material de construcció molt preat pels xinesos, des de fa milers d'anys. La fusta representa la vida i aquesta idea la cultura xinesa, l'aconsegueix representar als edificis gràcies al lacat de vius colors amb funció de protecció de la fusta, decoració d'aquesta i un profund simbolisme en les seves formes. Per poder realitzar la construcció de les àmplies teulades en voladís, aquesta estructura de bigues i pilars inclouen un suport anomenat "Tou-kung" que s'eleva des de cada un dels pilars. Aquests suports tenen funció constructiva i ornamental, amb una forma atractiva i característica que va ser estesa durant la dinastia Han.

Un altre aspecte a destacar visible en l'atracció, és l'elevació de l'estructura i l'edifici, sobre un gran pedestal. Aquest es construïa per evitar les humitats als edificis, així com donar notorietat, força i elegància. En funció de alçària que eren elevats i el nivell de detall, descrivia la importància de l'edifici.

Les teulades i les teules de ceràmica: La típica corba de les teulades xineses simbolitza els valors del seu esperit cultural. En contraposició amb la resta de l'edifici que és relativament senzill, la teulada desperta la sorpresa en incloure ràfecs aixecats i una divisòria corba. Aquest tret fa correspondre les línies de l'arquitectura xinesa, amb la seva peculiar cal·ligrafia repleta de traços en moviment corb. Les teulades són repletes d'animals simbòlics: els dracs ballarins signifiquen l'equilibri entre el Ying-Yang, els peixos l'èxit, els elefants són símbols de saviesa, l'au fènix bellesa, els cavalls i lleons vitalitat i força respectivament. El nombre d'animals en una teulada, tanmateix, mai no en supera onze.

[edita] Premis de la UETPA

  • 2002: 3a millor coaster d'acer a Europa.
  • 2002: 3a millor coaster d'Europa.
  • 2003: 6a millor coaster d'acer a Europa.
  • 2004: 2a millor coaster d'acer a Europa.
  • 2005: 2a millor coaster d'acer a Europa.


Muntanyes Russes a PortAventura
Tami-Tami | Dragon Khan | El Diablo - Tren de la Mina | La Mina del Diablo | Stampida | Tomahawk




Atraccions estrelles a PortAventura
La Selva del Miedo | Dragon Khan | El Diablo - Tren de la Mina | La Mina del Diablo | Stampida | Silver River Flume | Sea Odyssey | Tutuki Splash | Hurakan Condor | Templo del Fuego | Grand Canyon Rapids | Horror in Penitence

Coordenades: 41° 05′ 16″ N 1° 09′ 39″ E