[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Don Balón - Viquipèdia

Don Balón

De Viquipèdia

Don Balón és una revista esportiva setmanal editada a Espanya des del 7 d'octubre de 1975 per l'empresa Editorial Don Balón S.A.. El seu contingut és especialitzat en futbol nacional i internacional i està considerada com una de les més importants publicacions esportives de Europa. La redacció de la revista està situada a Barcelona. Amb circulació als cinc continents, la revista posseeix una xarxa de corresponsals a més de 50 països.

A més de la publicació setmanal, oferix periòdicament edicions extres com Todofútbol, Extra Lliga, Extra Copes Europees i Extra 2ªB i Tercera Divisió, entre d'altres. La revista atorga, des de 1976, el Premi Don Balón als millors de la Lliga espanyola de futbol. El premi, considerat un dels més prestigiosos del futbol espanyol, té diverses categories: al millor futbolista espanyol, al millor futbolista estranger de la Lliga espanyola, al millor àrbitre espanyol, al jugador revelació de la Lliga espanyola, entre d'altres.

A més, Don Balón va concedir entre 1984 i 1997 els Premis Literaris Don Baló, que constaven de dues modalitats: el Premi Don Balón de Novel·la i Assaig, i el Premi de poesia esportiva Juan Antonio Samaranch.

Des de 1989 és membre de la European Sports Magazines, associació que engloba a les més importants publicacions europees dedicades al futbol, com World Soccer (Anglaterra), Kicker (Alemanya) o A Bola (Portugal), i que concedeix el premi Bota d'Or al màxim golejador de les lligues europees.