[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Denominació d'Origen Catalunya - Viquipèdia

Denominació d'Origen Catalunya

De Viquipèdia

DO Catalunya
Seu Reus
Superfície 6.985 hectàrees
Viticultors 1.684
Cellers 91
Producció 350.000 hectolitres
Varietats blanques chardonnay, garnatxa blanca, macabeu, moscatell d'Alexandria, parellada i xarel·lo
Varietats negres cabernet franc, cabernet sauvignon, garnatxa negra, garnatxa peluda, merlot, monastrell, pinot noir, samsó i ull de llebre
  Font: INCAVI

La Denominació d'Origen Catalunya recull la història i tradició viticultura de Catalunya. Engloba un ampli ventall de varietats autòctones i tradicionals en una denominació que aplega bona part dels territoris de conreu de vinya de Catalunya. En total integra 330 municipis que es superposen a les altres deu denominacions d'origen, més la DO Cava, encara que el nombre d'hectàrees inscrites és menor.

Va ser creada amb la finalitat de donar sortida a la producció de les denominacions catalanes petites obrint la possibilitat d'embotellar vi en una denominació amb raïm provinent d'una altra, o de fer cupatges amb raïm de diferents denominacions. A més, dóna peu a la vinicultura a fer experimentacions amb un ample ventall de varietats menys restringit que a les altres denominacions. El productor més destacat és la casa Miguel Torres.

Les varietats recomanades pel Consell Regulador són:

El govern espanyol va aprovar l'estiu del 2006 una ordre que incloïa Catalunya a la indicació geogràfica vinícola 'Viñedos de España'. Unió de Pagesos s'hi va mostrar contrària i va presentar un recurs contenciós administratiu.

[edita] Enllaços externs

Coordenades: 41° 49′ N, 01° 28′ E