[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Clot de la Mare de Déu (Borriana) - Viquipèdia

Clot de la Mare de Déu (Borriana)

De Viquipèdia

Clot de la Mare de Déu
Nivell de protecció P.N. Municipal
País País Valencià País Valencià
Localització Borriana (Plana Baixa)
Coordenades
Superfície 17'57 Ha
Data de declaració 2002
Administració Ajuntament de Borriana
Espècies vegetals més representatives Bosc de ribera
Espècies animals més representatives Aus aquàtiques

El Clot de la Mare de Déu és un Paratge Natural Municipal del municipi de Borriana (Plana Baixa) declarat per Acord de la Generalitat Valenciana el 8 de febrer de 2002.

El Clot de la Mare de Déu és una paleollera (antiga llera) que s’adscriu al complex fluvial del riu Millars, i més concretament al riu Sec de Betxí. Es proveeix d’aigua per la presència d’una deu de certa importància que presenta una vegetació de macròfits ben conservada amb restes de vegetació típica de bosc de ribera, que l’avifauna aquàtica aprofita com a zona de descans.

Taula de continguts

[edita] Vegetació i flora

El Clot de la Mare de Déu té la vegetació característica dels boscos de ribera amb xops i salzes als màrgens més exteriors del llit, i canyotes i joncs en contacte amb l’aigua. A la gola, zona de desembocadura del Clot, la vegetació es fa més halòfila (salina), i hi apareix tamariu.

[edita] Fauna

Cal destacar la presència d’aus aquàtiques, com ara el capbusset, el gomet, el territ i l’esplugabous, entre d’altres. Del grup dels rèptils podem esmentar la serp d’aigua, la serp verda i la tortuga d'aigua europea.

[edita] Presència humana

El Clot de la Mare de Déu és una àrea tradicional d’esbarjo dels veïns de Burriana. En la declaració d’aquest paratge natural municipal es conjuminen a la perfecció dos aspectes cabdals i prioritaris de tot espai natural protegit: la protecció dels valors naturals i l'ús públic.

[edita] Enllaços interns

[edita] Enllaços externs