[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Brutalisme (arquitectura) - Viquipèdia

Brutalisme (arquitectura)

De Viquipèdia

Antiga facultat d'història i geografia de la Universitat de Barcelona.
Antiga facultat d'història i geografia de la Universitat de Barcelona.

El brutalisme és un estil arquitectònic típic de les dècades del 50 al 70. Bàsicament, són construccions de grans edificis, com universitats, hospitals, administracions públiques, etc, on el material predominant és el ciment.

Els primers indicis d'aquesta arquitectura foren inspirats pels treballs de l'arquitecte suís Le Corbusier (en particular el seu edifici de la Unité d'Habitation) i el treball de Ludwig Mies van der Rohe. Els edificis estan composats de grans estructures en forma de bloc, elements geomètrics i simètrics, formes repetitives, i ciment sense decorar. A més, els elements estructurals de l'edificació mai no s'amaguen, fins i tot s'exageren i es ressalten.

Royal National Theatre de Londres.
Royal National Theatre de Londres.

Es poden trobar exemples d'aquest estil per tota Europa i els Estats Units d'Amèrica. A la ciutat de Barcelona n'hi ha molts exemples. D'entre els més significatius : l'antiga facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona; facultat d'economia de la Universitat de Barcelona; l'Hospital de Bellvitge; o La Campana, l'edifici de la Jefatura Provincial de Trànsit.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Brutalisme (arquitectura)