[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bombardeig d'Alacant - Viquipèdia

Bombardeig d'Alacant

De Viquipèdia

Bombardeig d'Alacant
Guerra dels Nou Anys
Data del 23 al 27 de juliol de 1691
Localitat Alacant
Resultat victòria francesa
{{{mapa}}}
Bàndols
Regne de França Espanyes
Comandants
Jean II d'Estrées
Forces
25 galeres
Baixes
Batalla anterior Batalla posterior
Bombardeig de Barcelona (1691) Setge de Roses (1693)

El Bombardeig d'Alacant de 1691 fou un dels episodis de la Guerra dels Nou Anys

[edita] Antecedents

La Guerra dels Nou Anys va ser una guerra lliurada a Europa i Amèrica del 1688 al 1697, entre França i la Lliga d'Augsburg com a resistència a l'expansionisme francès al llarg del Rin, i per salvaguardar els resultats de la Revolució Gloriosa d'una possible restauració de Jaume II d'Anglaterra auspiciada pels francesos. L'escenari de guerra a Nord-Amèrica, representat per colons francesos i anglesos, va ser conegut a les colònies angleses com la Guerra del rei Guillem. La guerra va començar amb la invasió francesa del Palatinat el 1688.

L'únic teatre d'operacions de la Guerra dels Nou Anys decisiu al continent europeu fou Catalunya. Les tropes espanyoles només podien oferir resistència, i els aliats eren incapaços de prestar suport suficient.

Un estol francès comandat per Jean II d'Estrées va bombardejar la ciutat de Barcelona els dies 10 i 11 de juliol de 1691 i més tard bombardejaria Vinaròs i Peníscola.

[edita] El bombardeig

L'estol del Regne de França de vint-i-cinc galeres, comandat per Jean II d'Estrées finalment bombardejà la ciutat d'Alacant del 23 al 27 de juliol.

[edita] Conseqüències

El bombardeig sobre Alacant va destruïr pràcticament tota la ciutat, que era el port més important del Regne de València, i va afectar al Castell de Santa Bàrbara.