[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bolu - Viquipèdia

Bolu

De Viquipèdia

Bolu
Bolu
Localització
Bolu (Turkey)
Bolu
Bolu
Localització de Bolu a Turquia
La plaça principal de Bolu a l'hivern
La plaça principal de Bolu a l'hivern
Superfície 27 km²
Altitud 725 m
Població (2000)
  • Densitat
84.565 hab.
3.132,04 hab/km²
Coordenades 40° 44′ 0″ N 31° 36′ 0″ ECoordenades: 40° 44′ 0″ N 31° 36′ 0″ E
Zona horària +2
Web

Bolu (en grec: Βιθύνιον/Vithinion, en llatí Bithynium o Claudiopolis) és una ciutat a Turquia, centre administratiu de la província de Bolu. La població és de 84.565 habitants (2000).

Bolu és a la vella autopista des d'Istanbul fins a Ankara, que franqueja el Mont Bolu, mentre que l'autopista nova passa a través del tunel del Mont Bolu, per sota la ciutat.

Taula de continguts

[edita] Història

[edita] Antiguitat

Bolu fou un dels regnes hittites al voltant de 2000 aC. Més tard, el 500 aC, es convertiria en una de les principals ciutats del Regne de Bitínia. Estrabó (XII, 4, 7) menciona que una ciutat helenística, Bithynium (Claudiopolis), famosa per a les seves pastures i formatge, que segons Pausanias (VIII, 9) era fundat per arcadians vinguts des de Mantinea.

A l'antiga Roma, com ho demostren les seves monedes, la ciutat s'anomenava comunament Claudiopolis després de l'emperador Claudi. Era el lloc de naixement d'Antinous, el favorit i pòstumament deïficat per l'emperador Adrià, el qual va ser generós amb la ciutat, i per aquest motiu les monedes de la ciutat portaren el seu nom. L'emperador Teodosi II la nomenava capital d'una província nova, formada per Bitínia i Paflagònia, i anomenada per ell Honorias en honor a l'emperador Honori.

[edita] Bisbat catòlic

Com Claudiopolis va ser una diòcesi de Bitínia. Era la metròpoli religiosa de la província. Lequien (Jo, 567) esmenta vint titulars de la diòcesi al segle III; el primer és Sant Autonomus, màrtir amb Dioclecià; també Ignatius, un amic i corresponsal de Photius.

[edita] L'era turca

El 1325, la ciutat era conquerida per l'Imperi Otomà, canviant el seu nom a l'actual. En aquella època era la ciutat principal d'un sanjak en el vilayet (província) de Kastamonu, amb 10.000 habitants.