[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Beatriz Anglada-Camarasa Huelin - Viquipèdia

Beatriz Anglada-Camarasa Huelin

De Viquipèdia

Beatriz Anglada-Camarasa Huelin (Palma, 1933) és una pintora mallorquina, filla d'Hermen Anglada Camarasa. La guerra civil espanyola la sorprèn a Barcelona, on es trobava amb motiu d’una exposició del seu pare. La família roman a Montserrat durant la contesa bèl·lica i en acabar marxen a França, a Pougues-les-Eaux, amb la idea de seguir cap als Estats Units. Novament l’esclat de la Segona Guerra Mundial els fa quedar al país gal. EL 1948 tornen al Port de Pollença.

Ha fet nombroses exposicions d'un tipus de pintura molt influida per la del seu pare. A Barcelona la seva galeria habitual va ser La Pinacoteca.

El 1960, juntament amb la seva mare i el seu marit, comença a concebre la idea de reunir l’obra d’Anglada Camarasa per mostrar-la al públic. El 1967 obre les portes el Museu Anglada Camarasa, al Port de Pollença. El 1988, la Fundació la Caixa adquireix el fons museístic per exhibir-lo com a exposició permanent al Gran Hotel de Palma. El 2007 va rebre el Premi Ramon Llull per la seva tasca de difusió de l'obra del seu pare.